Ο συριακός στρατός παραμένει σε ετοιμότητα

14:19 2/9/2013 - Πηγή: NewsBomb

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει ο στρατός της Συρίας, παρόλο που η προοπτική μιας αμερικανικής επίθεσης δεν μοιάζει άμεση.


Ανώτερος αξιωματούχος των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι «η αμερικανική επίθεση κατά της Συρίας, εάν πραγματοποιηθεί, είναι μια μορφή υποστήριξης προς την τρομοκρατία. Ο στρατός βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και θα παραμείνει έτσι μέχρις ότου εξαλειφθεί πλήρως η τρομοκρατία».

«Οι μισθοφόροι στη

Συρία δεν έχουν πετύχει τους στόχους τους και όπως αυτοί, έτσι και όσοι βρίσκονται πίσω τους, θα αποτύχουν», προσέθεσε και τόνισε ότι μία «άμεση αμερικανική επέμβαση θα αποτελούσε μια μορφή διαρκούς πολέμου κατά της Συρίας για να υποστηριχθεί η τρομοκρατία».

«Η Συρία θα αμυνθεί με όλα τα μέσα», προειδοποίησε.

Παράλληλα, ο Σύρος απεσταλμένος στον ΟΗΕ πρεσβευτής, Μπασάρ Τζααφάρι, ζήτησε με επιστολή του στον Μπαν Κι Μουν «να αναλάβει τις ευθύνες του εμποδίζοντας κάθε επίθεση κατά της Συρίας και προωθώντας μια πολιτική λύση στη συριακή κρίση».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι ότι αναλύσεις έδειξαν ότι στην επίθεση της 21ης Αυγούστου έγινε χρήση αερίου σαρίν από τις δυνάμεις του καθεστώτος, ο Τζαφάρι τόνισε ότι ο Κέρι «επικαλείται παλιές ιστορίες που έχουν κατασκευάσει τρομοκράτες» βασισμένες σε πλαστές φωτογραφίες από το Ίντερνετ.

Διαβάστε επίσης:

Η Βρετανία εξήγαγε χημικά στη Συρία

«Παγιδευμένος» ο Ολάντ στο θέμα της Συρίας

Keywords
Τυχαία Θέματα