Ο Πούτιν «σέρνει» τη Δύση
Σε κατάσταση πανικού ΗΠΑ και Ε.Ε. απειλούν την Ρωσία με οικονομικές κυρώσεις ξεχνώντας ότι πρόκειται για ενεργειακό γίγαντα.
Σε μεγάλο πονοκέφαλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ εξελίσσεται η κατάσταση στην Ουκρανία, αφού ο Ρώσος πρόεδρος δείχνει ανυποχώρητος, ενώ με τις στρατηγικές κινήσεις που ακολουθεί έχει καταφέρει να «εκθέσει» τους αντιπάλους του και να αποδείξει ότι δεν έχουν κανένα διπλωματικό σχέδιο,
Προκαλεί ενδιαφέρον τόσο η ανύπαρκτη στάση της Ε.Ε. που επί της ουσίας αποδεικνύεται ανίκανη να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις, όσο και η στάση των ΗΠΑ που έσπευσαν να απειλήσουν την Ρωσία με οικονομικές κυρώσεις λες και πρόκειται για κάποιο προτεκτοράτο της Δύσης. Λησμονούν προφανώς οι ΗΠΑ ότι ο μεγαλύτερος ενεργειακός γίγαντας στην περιοχή είναι η Ρωσία.
Λησμονούν προφανώς ότι η Ρωσία ως πυρηνική δύναμη, ως χώρα με δικαίωμα βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και ως απαραίτητος προμηθευτής ενέργειας δεν μπαίνει σε αυτήν την κατηγορία των χωρών που κάθονται προσοχή στις επιταγές του... θείου Σαμ. Κυρώσεις σε βάρος της θα μπορούσαν να κοστίσουν πολύ σοβαρά σε αυτούς που θα τις επέβαλαν. Διότι εάν έκλεινε η Μόσχα τις στρόφιγγες φυσικού αερίου, θα είχε τεράστιες επιπτώσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Δεν είναι τυχαίο ότι η εφημερίδα General Anzeiger της Βόννης υποστηρίζει ότι ο Πούτιν γελοιοποίησε τους πάντες. «Τον πρόεδρο Ομπάμα, την καγκελάριο Μέρκελ, το ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα την Κάθριν Αστον, που τα τελευταία 5 χρόνια προσπαθεί να διαμορφώσει την εξωτερική πολιτική της ΕΕ», σημειώνει ο αρθρογράφος της εφημερίδας. «Όλους αυτούς τους τραβάει από τη μύτη ο Πούτιν στην παγκόσμια αρένα. Από την Ουάσιγκτον μέχρι τις Βρυξέλλες οι σύμβουλοι ψιθυρίζουν ότι με στρατιωτικά μέσα δεν γίνεται τίποτα. Όποιος θέλει να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία, θα πρέπει να έχει έναν ολόκληρο στρατό στα νώτα του. Εάν δεν τον έχει θα πρέπει να δείξει ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη τη Μόσχα και ότι αντιμετωπίζει τους ηγέτες του Κρεμλίνου ως ισότιμους εταίρους».
Διόλου τυχαία δεν είναι και η επισήμανση της βρετανικής Independent που γράφει ότι εάν οι δυτικοί πολιτικοί θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν την Ουκρανία, να ξεγράψουν την Κριμαία και να στηρίξουν οικονομικά τους Ουκρανούς. «Χωρίς επενδύσεις και με τον κίνδυνο να αυξηθεί η τιμή του φυσικού αερίου, σε περίπτωση που οι Ρώσοι σταματήσουν την ροή, οι Ουκρανοί θα χρεοκοπήσουν... η μόνη ελπίδα είναι οι διαπραγματεύσεις της Δύσης με τη Μόσχα και το Κίεβο για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας. Μια λανθασμένη κίνηση, ή μια λανθασμένη δήλωση θα μπορούσε να ήταν μοιραία».
Διαβάστε επίσης:
Κατηγορηματική διάψευση των Ρώσων για τελεσίγραφο επίθεσης
Ρωσία και Πούτιν η μόνη λύση για την Ευρώπη και την Ελλάδα
LIVE: Οι εξελίξεις στην Ουκρανία – Ρωσία λεπτό προς λεπτό
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση χωρισμού για πασίγνωστη ηθοποιό! [photo]
- «Την πατήσαμε!»
- ΚΟΣΜΟΣ - Ευρωπαϊκό τελεσίγραφο στον Πούτιν
- Έξι ελληνικά πανεπιστήμια στα κορυφαία του κόσμου
- Κρήτη: Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση-6 συλλήψεις για απάτες
- H ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ του Στάθη Ψάλτη: Aπό τη μια η γυναίκα του και από την άλλη το αίσθημα, Καίτη Φίνου!
- Νέα Σμύρνη:Σε κοινό ψηφοδέλτιο η κυβερνώσα παράταξη-αντιπολίτευση
- Οι εβραίοι καλούν την Γερμανία να επιλύσει το θέμα του κατοχικού δανείου
- ΕΟΠΥΥ: Οδηγίες προς τους ασφαλισμένους για το μεταβατικό διάστημα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsBomb
- Χάρτες με 12 πόλεις της Α.Ουκρανίας υπό ρωσική σημαία
- Ο Πούτιν «σέρνει» τη Δύση
- Δεν μας τα λέει καλά ο Σταύρος Θεοδωράκης!
- Γιατσενιούκ: Είμαστε σε διαβουλεύσεις με τη Ρωσία
- Βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη
- H πορεία του Αλέξη Τσίπρα σε... ντοκιμαντέρ (vid)
- Παρατηρητές του ΟΑΣΕ στην Κριμαία
- Τουρκία: Mήνυμα συμπαράστασης στους Τατάρους της Κριμαίας
- Κουτσούμπας: Προετοιμάζεται ένα νέο και ίσως χειρότερο σχέδιο Ανάν
- Γρεβενά: Κατασχέθηκαν κινητά από κρατούμενους
- Τελευταία Νέα NewsBomb
- Ο Πούτιν «σέρνει» τη Δύση
- Κουτσούμπας: Προετοιμάζεται ένα νέο και ίσως χειρότερο σχέδιο Ανάν
- Παρατηρητές του ΟΑΣΕ στην Κριμαία
- Δεν μας τα λέει καλά ο Σταύρος Θεοδωράκης!
- ΠΑΟΚ: Χάνει Ολυμπιακό ο Λίνο
- Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος Πάχτα από την Χρ. Γιαταγάνα
- Βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη
- Τι είναι τελικά οι εφιάλτες; Οι επιστήμονες απαντούν...
- Οι ευχές του Βαρθολομαίου στον ουκρανικό λαό
- H πορεία του Αλέξη Τσίπρα σε... ντοκιμαντέρ (vid)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Θέλω πίσω το παιδί μου, λέει η «μάνα» της μικρής Μαρίας
- Ομπάμα: Η επέμβαση στην Ουκρανία δεν είναι ένδειξη ισχύος - Κέρι: Η Ρωσία αναζητά προσχήματα για να επιτεθεί
- Στην Τεχεράνη το Σάββατο η Άστον
- Απάτη μεγατόνων στην Κρήτη
- Στην Κριμαία θα μεταβεί ομάδα ειδικών παρατηρητών του ΟΑΣΕ
- Σιγκαπούρη: Αυτή είναι η ακριβότερη πόλη του κόσμου
- Πιθανή η αύξηση του κατώτατου μισθού στη Βρετανία
- Πάτρα: Θεατρική παράσταση για τη στήριξη του Ογκολογικού Ξενώνα «Η Ελπίδα» στο θέατρο Απόλλων
- Αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση – Ο Στουρνάρας στο Μαξίμου



