Ο όμιλος Delhaize ανακοίνωσε την συνταξιοδότηση του προέδρου της

Ο Όμιλος Delhaize, ανακοινώνει πως ο κ. Pierre-Olivier Beckers, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί από τον εκτελεστικό του ρόλο μέχρι το τέλος του 2013, ενώ μέχρι τότε θα συνεχίσει να ηγείται της εταιρείας διατηρώντας τον υφιστάμενο ρόλο του

Συμφώνα με το πλάνο διαδοχής, ο κ. Beckers θα παραμείνει στη θέση του έως ότου οριστεί ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος και πραγματοποιηθεί μία ομαλή μετάβαση αρμοδιοτήτων. Ωστόσο, ο ίδιος θα παραμείνει στους κόλπους της εταιρείας

αφού θα συνεχίσει να είναι μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η πολύχρονη προσφορά του κ. Beckers στον Όμιλο Delhaize ξεκίνησε το 1983. Το 1995 έγινε Διευθυντής της εταιρείας ενώ από τον Ιανουάριο του 1999 κατέχει τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου. Από αυτή την θέση, τα τελευταία 15 χρόνια, ηγήθηκε του Ομίλου Delhaize σε μία περίοδο μεγάλων αλλαγών για τον κλάδο του λιανεμπορίου παγκοσμίως.

Υπό την ηγεσία του κ. Beckers, ο Όμιλος Delhaize αναδιαμορφώθηκε, και από μια βελγική εταιρία με διεθνή παρουσία γίνεται ένας ενοποιημένος Όμιλος με κοινό όραμα και αξίες. Από το 1999, ο αριθμός των καταστημάτων αυξήθηκε από 1.904 σε 3.411 σε δέκα χώρες και τρεις ηπείρους, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν από €12,9 δις σε €22,6 δις.

Πιο πρόσφατα, ο Όμιλος Delhaize αναπτύχθηκε περαιτέρω, με το 30,7% των καταστημάτων του να βρίσκεται σε αναπτυσσόμενες αγορές, από όπου και προέρχεται το 14% των εσόδων του. Μια σημαντική ανάπτυξη σε σύγκριση με το παρελθόν - όταν ο κ. Beckers ανέλαβε τα καθήκοντά του - όπου το ποσοστό αυτό ήταν μικρότερο του 5%.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αναζητά το διάδοχο του κ. Beckers -είτε εντός είτε εκτός εταιρίας- ενώ ο ίδιος θα συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία για να διευκολυνθεί η ομαλή και εύρυθμη μετάβαση των καθηκόντων του στο νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο, μέχρι το τέλος του έτους.

Ο κ. Mats Jansson, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, δήλωσε: «Ο κ. Pierre-Olivier Beckers εργάζεται ακούραστα εδώ και 30 χρόνια για τον Όμιλο Delhaize, με ενέργεια και πάθος, έχοντας ισχυρές αξίες και μεγάλο σεβασμό για τους ανθρώπους. Όπως φαίνεται και από τα τελευταία αποτελέσματα, η απόδοση της επιχείρησης συνεχίζει να ενισχύεται κυρίως μέσα από τις πρωτοβουλίες που πάρθηκαν τα τελευταία χρόνια. Αυτό προετοιμάζει την εταιρία για το μέλλον και παρέχει στο διάδοχο του ένα ευρύ και σταθερό πεδίο δράσης. Ο κ. Pierre-Olivier Beckers θα ηγείται της εταιρίας μέχρι να λάβει χώρα η μετάβαση με τον ομαλότερο δυνατό τρόπο ενώ θα συνεχίσουμε συνολικά την συνεργασία μας, καθώς θα παραμείνει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου».

Ο ίδιος ο κ. Beckers δήλωσε: «Το να εργάζομαι σε αυτή την εταιρία, να συνεργάζομαι με το Διοικητικό Συμβούλιο, με εξαιρετικούς συνεργάτες και εξαιρετικές ομάδες, υπήρξε η πιο ικανοποιητική και γεμάτη δουλειά που θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Το Διοικητικό Συμβούλιο και εγώ συμφωνούμε ότι αυτή είναι η καταλληλότερη στιγμή για να οριστεί ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος που θα οδηγήσει την ομάδα μας, αλλά και την εξέλιξη της εταιρίας στο μέλλον. Μέχρι τότε δεσμεύομαι πλήρως, να διευθύνω την εταιρία μας και να υποστηρίζω τους 158.000 συνεργάτες της».

Keywords
Τυχαία Θέματα