Ο Λευκός Οίκος για τους εξωγήινους

Σε μία εποχή που η παγκόσμια οικονομία καταρρέει, με τις ΗΠΑ να αντιμετωπίζουν ποσοστά ανεργίας που «χτυπούν» πρωτόγνωρα ρεκόρ και οι άστεγοι τείνουν να γίνουν μάστιγα, σίγουρα το τελευταίο που περιμένει κανείς είναι μία επίσημη ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο με θέμα τους ... εξωγήινους!

Αν και τα περισσότερα Μέσα Ενημέρωσης σε όλον τον κόσμο στάθηκαν απλώς σε μία φράση της ανακοίνωσης σύμφωνα με την οποία «η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει καμία απόδειξη για την ύπαρξη ζωής εκτός του πλανήτη μας», αξίζει να διαβάσουμε λίγο πιο προσεκτικά

πίσω από τις γραμμές!

Αυτή η άκρως ασυνήθιστη ανακοίνωση, δόθηκε στη δημοσιότητα από τον σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα, Φιλ Λάρσον, στην επίσημη ιστοσελίδα της αμερικανικής κυβέρνησης, ως απάντηση σε δύο αιτήσεις (με 17.000 υπογραφές) ανθρώπων που ζητούσαν την επίσημη θέση του Λευκού Οίκου στο θέμα της εξωγήινης ζωής.

«Δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη πληροφορία για συμβάντα τα οποία έχουμε κρύψει από τους πολίτες».

Ο σύμβουλος του Ομπάμα, με την παραπάνω φράση υποστηρίζει πως οι ΗΠΑ έχουν ερευνήσει τις πληροφορίες και τα συμβάντα που σχετίζονται με «εξωγήινη ζωή» και τα έχει χαρακτηρίσει «αναξιόπιστα»!

«Πολλοί επιστήμονες, ανάμεσά τους και μαθηματικοί, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες, ανάμεσα στα δισεκατομμύρια των αστεριών του Σύμπαντος, να υπάρχει ένας πλανήτης διαφορετικός από τον δικό μας στον οποίο να φιλοξενείται κάποιο είδος ζωής».

Στην συνέχεια της ανακοίνωσης, ο Λευκός Οίκος κρατάει θα λέγαμε μία... πισινή, αφού οι εποχές που το θέμα της ύπαρξης εξωγήινων χαρακτηριζόταν ως «γραφικό» έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Γι' αυτό ναι μεν ισχυρίζονται πως δεν έχουν στοιχεία, αλλά δεν αποκλείουν την πιθανότητα να φιλοξενείται ζωή κάπου στο Σύμπαν- πέρα από τη Γη.

«Πολλοί από τους επιστήμονες αυτούς επισημαίνουν την ίδια στιγμή ότι οι πιθανότητες να έλθουμε σε επαφή με κάποιον από αυτούς τους πλανήτες είναι εξαιρετικά μικρές δεδομένων των αποστάσεων».

Με αυτήν την φράση, ο σύμβουλος του Ομπάμα, γίνεται ακόμη πιο συγκεκριμένος, αφού όχι μόνο δεν αποκλείει την ύπαρξη εξωγήινης ζωής, αλλά προβάλλει ως βασικό εμπόδιο στον εντοπισμό την απόσταση- άρα την μέχρι στιγμής γνωστή τεχνολογία. Στην δήλωση αυτή, αφήνεται να εννοηθεί πως ακόμη κι αν εντοπίσουμε στοιχεία για εξωγήινους, οι επιστήμονες αδυνατούν για την ώρα να τα διασταυρώσουν.

«Όλα αυτά είναι καθαρές εικασίες. Το μόνο τεκμηριωμένο στοιχείο είναι το ότι δεν υπάρχει κάποια χειροπιαστή απόδειξη στη Γη για την ύπαρξη εξωγήινων».

Με την τελευταία φράση του ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει πως δεν έχει κάποια «χειροπιαστή απόδειξη»- στέλνοντας το μήνυμα πως ίσως και να έχει «ενδείξεις για ύπαρξη εξωγήινων» αλλά αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ, αφού η ίδια ανακοίνωση μας ενημερώνει πως ό,τι υπάρχει το θεωρεί «μη αξιόπιστο»! Πάντως, παρά το γεγονός ότι στις δύο αιτήσεις των ανθρώπων που ζητούσαν από τον Λευκό Οίκο στοιχεία για εξωγήινη ζωή, γίνεται σαφής λόγος για τις μαρτυρίες στρατιωτικ

Keywords
Τυχαία Θέματα