Ο καύσωνας καλά κρατεί

Οι υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζουν για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα σε όλη τη χώρα, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για ανάσες δροσιάς από τη Δευτέρα και μετά.

Στο μεγαλύτερος τμήμα της χώρας, σήμερα Πέμπτη, θα έχουμε ηλιοφάνεια και υδράργυρο στο «κόκκινο». Εξαίρεση αποτελούν τα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας, όπου το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες.

Στη Βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 38 βαθμούς, στην Κεντρική και Νότια από 23 έως 39 βαθμούς, στη Δυτική 20 έως 38 βαθμούς και από 22 έως

35 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Η μέγιστη θερμοκρασία στο Ανατολικό Αιγαίο θα φτάσει τους 38 βαθμούς.

Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει στους 37 με 38 βαθμούς αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Ασθενείς άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό ενώ κατά τόπους θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες.

Ηλιοφάνεια και ζέστη περιμένουμε και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.

Τα φαινόμενα ζέστης θα συνεχιστούν με μεγάλη ένταση μέχρι και τη Δευτέρα. Πάντως σημαντική υποχώρηση του κύματος καύσωνα αναμένεται από τις 18 Ιουλίου, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα