Ο δήμαρχος της Ουάσιγκτον Β. Γκρέι ηττήθηκε στις προκριματικές εκλογές

21:39 2/4/2014 - Πηγή: NewsBomb

O δήμαρχος της Ουάσιγκτον Βίνσεντ Γκρέι έχασε κάθε ευκαιρία να παραμείνει στο αξίωμα αυτό στην αμερικανική πρωτεύουσα για μια δεύτερη θητεία, αφού ηττήθηκε στις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού κόμματος από μία γυναίκα, τη δημοτική σύμβουλο Μίριελ Μπάουζερ.


Η Εκλογική Επιτροπή της Περιφέρειας Κολούμπια ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι η Μπάουζερ συγκέντρωσε το 44% των ψήφων στις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού

κόμματος, έναντι 33% που συγκέντρωσε ο νυν δήμαρχος. Οι υπόλοιποι 6 υποψήφιοι συγκέντρωσαν από 0% έως 12% των ψήφων.
Ο Γκρέι αναγνώρισε την ήττα του γύρω στα μεσάνυχτα, σύμφωνα με την εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ.

«Ο Θεός να σας ευλογεί, πάμε τώρα να δουλέψουμε» προέτρεψε το πλήθος που ζητωκραύγαζε η νικήτρια των εκλογών.

Ο δήμαρχος της Ουάσιγκτον βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έρευνας σε ομοσπονδιακό επίπεδο για ενδεχόμενες παρατυπίες όσον αφορά τη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας του το 2010, η οποία είχε οδηγήσει στη νίκη του. Πριν από τη διεξαγωγή των προκριματικών αυτών εκλογών είχαν δημοσιευθεί επικριτικά άρθρα για εκείνον.

Τρεις από τους πρώην του συνεργάτες έχουν ήδη αποδεχθεί την ενοχή τους στις ομοσπονδιακές κατηγορίες χρηματοδότησης εκστρατείας .
Ο Γκρέι φέρεται ότι έλαβε παράνομη χρηματοδότηση για την προεκλογική του εκστρατεία ύψους έως 425.000 δολαρίων. Το αν θα απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Οι πολίτες της αμερικανικής πρωτεύουσας κατά πλειοψηφία τάσσονται υπέρ του Δημοκρατικού Κόμματος. Η αφροαμερικανή Μίριελ Μπάουζερ, η οποία δεν ήταν γνωστή πριν από την έναρξη της εκστρατείας της εδώ κι ένα χρόνο θα αναμετρηθεί με τον ανεξάρτητο υποψήφιο Ντέιβιντ Κατάνια, έναν επίσης δημοτικό σύμβουλο που έχει παραδεχθεί δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος. Η μάχη των εκλογών της 4ης Νοεμβρίου αναμένεται να κριθεί στο νήμα.

Ο Κατάνια είναι πρώην στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ο οποίος, αφότου εγκατέλειψε το κόμμα το 2004 υποστηρίζει μια προοδευτική ατζέντα.
Σχεδόν το 76% των κατοίκων της Ουάσιγκτον ψηφίζει το Δημοκρατικό κόμμα.

Διαβάστε επίσης: Η Ομογένεια γιορτάζει την εθνική επέτειο παρουσία του Ομπάμα

Keywords
Τυχαία Θέματα