Ντ. Μπακογιάννη: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ξέχασαν τους πολίτες

Το Ηράκλειο επέλεξε η Ντόρα Μπακογιάννη για να «εγκαινιάσει» ουσιαστικά την προεκλογική της εκστρατεία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας υπογράμμισε ότι δεν επέλεξε τον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού, αλλά το δύσκολο δρόμο, πάνω στον οποίο θα συνεχίσει να πορεύεται και δήλωσε βέβαιη ότι το κόμμα της θα μπει στη Βουλή.

Όπως

ανέφερε η κ. Μπακογιάννη, η προσπάθεια του κόμματός της ξεκινά από την Κρήτη, όπου και βρίσκεται για επαφές και συναντήσεις με στελέχη του νησιού.

Στόχος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι η συγκρότηση ψηφοδελτίων τόσο στην Κρήτη όσο και σε όλη την Ελλάδα με πρόσωπα «που δεν θα προέρχονται από κομματικούς σωλήνες, αλλά θα είναι άτομα που προέρχονται από τα σπλάχνα της κοινωνίας, γνώστες των τοπικών προβλημάτων».

Μονόδρομος οι συνεργασίες

Επίσης, η κ. Μπακογιάννη θεωρεί μονόδρομο τις μετεκλογικές συνεργασίες κομμάτων, στη βάση προγραμματικού πλαισίου.

Το προγραμματικό πλαίσιο του κόμματός της, διευκρίνισε, εμπεριέχει τρία σημεία: Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, που προϋποθέτει μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200, μείωση της επιχορήγησης των κομμάτων στο 50% και μείωση των αμοιβών των βουλευτών.

«Ξέχασαν τους πολίτες»

Παράλληλα, η κ. Μπακογιάννη άσκησε δριμεία κριτική σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι με την τακτική τους «έχουν ξεχάσει τους πολίτες της χώρας», αλλά και στα κόμματα που ακολουθούν την πολιτική που «χαϊδεύει» αυτιά και λαϊκίζει χωρίς να δίνει ουσιαστικές απαντήσεις στα προβλήματα.

«Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι μια συγκυβέρνηση η οποία πέρα των γενικότερων συμφωνιών του PSI έχει παντελώς ξεχάσει την καθημερινότητα των πολιτών», τόνισε.

Για τους ιδιώτες ομολογιούχους

Έμφαση έδωσε η κ. Μπακογιάννη και στους ιδιώτες ομολογιούχους που έχασαν χρήματα επενδύοντας σε ομόλογα του δημοσίου και δεσμεύτηκε ότι το κόμμα της «θα το πολεμήσει αυτό το θέμα μέχρι τέλους».

Επιπλέον, ζήτησε από την κυβέρνηση να συνεργαστεί με τις τράπεζες ώστε να υπάρξει μέριμνα για την διευθέτηση δανείων των ιδιωτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα