Νησίδες Ποιότητας: Βραβείο στην Equal Society από τον Κ. Παπούλια

Μέσα σ' ένα κλίμα αβεβαιότητας και σ' ένα περιβάλλον όπου η λέξη «κρίση» ακούγεται πιο συχνά και από τις φιλικές καλημέρες, υπάρχουν κάποιες «Νησίδες Ποιότητας» που σε κάνουν να σκέφτεσαι τα πράγματα διαφορετικά. Να αντιλαμβάνεσαι πως μια ιδέα είναι ικανή να αλλάξει τη ζωή τόσων ανθρώπων.


Το απόγευμα της Τρίτης εκείνες οι ξεχωριστές εμπνεύσεις είχαν την τιμητική τους. Στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής βραβεύτηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον ανώτατο άρχοντα της χώρας, δέκα Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί και εθελοντικές

ομάδες με το βραβείο «Νησίδες Ποιότητας 2013».

Το βραβείο απονέμεται κάθε δύο χρόνια και έχει αποδέκτες όλους εκείνους που επιτελούν αξιόλογο συλλογικό και ποιοτικό κοινωνικό έργο. Ένα τέτοιο παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς είναι ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Equal Society – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών που διακρίθηκε για το πρόγραμμα «Σπουδάζω με Υποτροφία».

Μέσα από την καινοτόμα αυτή δράση, νέοι και νέες, από ευάλωτες οικονομικά ομάδες αποκτούν υποτροφίες πλήρους φοίτησης για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σε ορισμένα από τα κορυφαία δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών μέχρι το Διεθνές Πανεπιστήμιο και το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Μακεδονίας. Από τα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Θεσσαλίας μέχρι το Τ.Ε.Ι. Πειραιά. Από τα BCA College μέχρι το ALBA Graduate Business School και από το University of Limerck, της Ιρλανδίας μέχρι το Cyprus Institute of Marketing, στην Μεγαλόνησο.

Δεκάδες ακόμη εκπαιδευτικά ιδρύματα συντάχθηκαν με την ιδέα και προσέφεραν σε νέους ανθρώπους το δικαίωμα να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους πορεία κόντρα στα μέχρι πρότινος απροσπέλαστα οικονομικά εμπόδια που ορθώνονταν στο δρόμο τους.

«Προσεγγίσαμε δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα εκ μέρους όλων εκείνων των φοιτητών, που αδυνατούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους ελλείψει πόρων» ανέφερε ο Σπύρος Φρεμεντίτης, δημοσιογράφος και πρόεδρός της Equal Society. «Στα δύο χρόνια της δράσης κατορθώσαμε να συγκεντρώσουμε συνολικά 90 υποτροφίες αξίας μεγαλύτερης του 1,5 εκατ. ευρώ. Κινητήριος δύναμη για όλη μας την προσπάθεια, το αληθινό ευχαριστώ που ακούμε από όλους όσους βλέπουν έναν νέο μέλλον να ανοίγεται μπροστά τους μέσα από το πρόγραμμα», είπε μεταξύ άλλων.

Ήταν Φεβρουάριος του 2010 όταν και μπήκε ο θεμέλιος λίθος της Equal Society. Χρονιά με τη χρονιά, πρωτοβουλία με την πρωτοβουλία, ο οργανισμός μέχρι και σήμερα πορεύεται με όραμα τη δημιουργία μιας αλληλέγγυας κοινωνίας, μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών. Με δράσεις που κινούνταν πάνω στο τρίπτυχο, εργασία- εκπαίδευση-επιχειρηματικότητα, δημιούργησε ένα πλαίσιο ενεργειών με στόχο να σταθεί στο πλευρό των αναζητούντων απασχόληση, όλων όσων έψαχναν τρόπο να πραγματοποιήσουν το επόμενο ακαδημαϊκό τους βήμα και εκείνων που έβλεπαν την επιχειρηματικότητα ως ένα πεδίο επαγγελματικής διεξόδου.

Για τον Οργανισμό της Equal Society, η τιμητική διάκριση στο διαγωνισμό «Νησίδες Ποιότητας 2013», αποτελεί ένα ακόμη κίνητρο για τη συνέχεια. Το πρόγραμμα «Σπουδάζω με Υποτροφία» θα βρίσκεται και το 2014 με τον τρίτο του κύκλο, στο «πλευρό» όλων εκείνων των νέων που αδυνατούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους γιατί η εποχή τους το «απαγορεύει».

Keywords
Τυχαία Θέματα