Νέο εκλογικό νόμο θέλει το ΠΑΣΟΚ

Τα σενάρια διαμόρφωσης ενός νέου εκλογικού νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που επεξεργάζεται το Μέγαρο Μαξίμου, μάλλον άνοιξαν την όρεξη στη Χαριλάου Τρικούπη.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ, παρουσιά του Ευάγγελου Βενιζέλου, αποφασίστηκε να ανοιχθεί ένα νέο μέτωπο, που αφορά τη διαμόρφωση

ενός νέου, αναλογικότερου εκλογικού νόμου. Στη σύσκεψη μετείχαν οι κ. Ανδρουλάκης, Ντόλιος, Ρήγας, Κουκουλόπουλος, Πρωτόπαπας και Χατζημιχάλης, οι οποίοι συζήτησαν για τη φιλοσοφία που θα πρέπει να έχει ένας νέος εκλογικός νόμος αλλά και τις τεχνικές λεπτομέρειες του θέματος. Στο τραπέζι παράλληλα έπεσε και η κουβέντα για το πολιτικό χρήμα, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση να υπάρξει μία συνολική πρόταση για το πολιτικό σύστημα, η οποία θα λαμβάνει υπόψη της και θέματα δημοκρατικών θεσμών.

Από το Μέγαρο Μαξίμου πάντως σήμερα δε θέλησαν να σχολιάσουν τίποτα για το θέμα. Σε ότι αφορά πάντως τα σενάρια και την πρόταση Πάγκαλου για κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές, καμία πλευρά δε φαίνεται διατεθειμένη να τη συζητά.

Keywords
Τυχαία Θέματα