Νέα σύλληψη για τον ομαδικό βιασμό της φοιτήτριας στη Βραζιλία

01:59 3/4/2013 - Πηγή: NewsBomb

Στη σύλληψη ενός ακόμη υπόπτου, του τρίτου, για τον βιασμό μιας ξένης φοιτήτριας και τον ξυλοδαρμό του συντρόφου της μέσα σε ένα μικρό λεωφορείο το Σαββατοκύριακο, προχώρησε η αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο.


Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε τις πρώτες ώρες του Σαββάτου, όταν η φοιτήτρια και ο σύντροφός της σταμάτησαν ένα μίνι λεωφορείο, το οποίο εκμεταλλεύονταν οι τρεις ύποπτοι, καθώς αυτό περνούσε από την τουριστική περιοχή της Κοπα Καμπάνα. Τα μικρά λεωφορεία χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια κατοίκους του Ρίο ως εναλλακτική λύση στα κατάμεστα λεωφορεία και τα τρένα του μετρό.

Οι ύποπτοι, τρεις άνδρες ηλικίας από 20 ως 22 ετών, αντί να πάνε το ζευγάρι στον προορισμό του στο κέντρο του Ρίο, ανάγκασαν τους άλλους επιβάτες να κατέβουν και μετά βίασαν την γυναίκα και ξυλοκόπησαν τον σύντροφό της με μια μεταλλική ράβδο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι αρχές δεν έδωσαν στην δημοσιότητα τα ονόματα των θυμάτων ή τις εθνικότητές τους, αλλά τα μέσα ενημέρωσης της Βραζιλίας μετέδωσαν, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές, ότι η γυναίκα είναι Αμερικανίδα και ο σύντροφός της Γάλλος. Η γυναίκα έχει ήδη εγκαταλείψει την Βραζιλία, ανακοίνωσε χθες η αστυνομία.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι ύποπτοι χρησιμοποίησαν μία από τις πιστωτικές κάρτες των θυμάτων σε τοπικά πρατήρια καυσίμων και είχαν επίσης στην κατοχή τους όταν συνελήφθησαν ένα από τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων.

Το έγκλημα έχει συγκλονίσει τους κατοίκους της πόλης και προκαλεί ανησυχίες όσον αφορά στην ασφάλεια στη Βραζιλία, ενόψει του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου το 2014, των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 και άλλων πολύ σημαντικών διεθνών γεγονότων που πρόκειται να φιλοξενήσει η χώρα τα προσεχή χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα