Νέα προσφυγή κατά του υπουργού Υγείας

20:31 4/5/2014 - Πηγή: NewsBomb

Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η από 16.4.2014 απόφαση του υπουργού Υγείας με την οποία δίδεται το δικαίωμα στους καθηγητές Πανεπιστημίων (μέλη ΔΕΠ) που διευθύνουν εγκατεστημένες στο ΕΣΥ Πανεπιστημιακές κλινικές να διορίζονται και διευθυντές ιατρικής υπηρεσίας, ζητούν η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) και ένας γιατρός.

Ο γιατρός που προσέφυγε στο ΣτΕ μαζί με την ΕΙΝΑΠ είναι αναπληρωτής διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας στο Ιπποκράτειο

νοσοκομείο.

Όπως επισημαίνει η ΕΙΝΑΠ, αποτέλεσμα της επίμαχης υπουργικής απόφασης είναι να παραμερίζονται οι γιατροί του ΕΣΥ (συντονιστές διευθυντές και διευθυντές).

Σύμφωνα με την Ένωση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο στα νοσοκομεία του ΕΣΥ προβλέπει ότι μόνο οι γιατροί του ΕΣΥ μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για τη θέση διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας και όχι γιατροί μέλη ΔΕΠ (καθηγητές Πανεπιστημίων).

Σε άλλο σημείο της προσφυγής της η ΕΙΝΑΠ τονίζει ότι η εν λόγω υπουργική απόφαση είναι αντίθετη στο άρθρο 4 του Συντάγματος που καθιερώνει την ισότητα και στη συνταγματική αρχή της αξιοκρατίας και της ελεύθερης πρόσβασης και σταδιοδρομίας κάθε Έλληνα πολίτη στις δημόσιες θέσεις «κατά το λόγο της προσωπικής του αξίας».

Διαβάστε επίσης:

Άδωνις- Γιατροί: Νέος πόλεμος με αφορμή το πλαφόν

Ο Άδωνις επαναφέρει το πλαφόν στη συνταγογράφηση

Απεργίες γιατρών πυροδοτεί η εμμονή του Άδωνι για το clawback

Άδωνις: Νομιμοποιεί «απάτη» σε βάρος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας

«Μπάχαλο» στις υγειονομικές επιτροπές του ΕΟΠΥΥ λόγω διαθεσιμότητας

Ο Άδωνις παραδέχθηκε τα προβλήματα με τους χαλασμένους αξονικούς

Λιτότητα στην Υγεία: Ήρθε για να μείνει, με εντολή της Ε.Ε

Keywords
Τυχαία Θέματα