Νέα ηγεσία ζήτησε η Άννα Διαμαντοπούλου

Την αποσαφήνιση των μελλοντικών του προθέσεων ζήτησε από τον πρώην πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, κατά την τοποθέτησή της στο πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Με αυτόν τον τρόπο η ίδια πιστεύει πως καθένας θα εκτιμήσει τη στάση του. Η υπουργός Παιδείας, ζήτησε επίσης από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «να καταθέσει την πρόταση

του για το άνοιγμα των διαδικασιών, σύμφωνα με το καταστατικό με συντεταγμένο και ολοκληρωμένο τρόπο».

Τόνισε ακόμα πως «η παράταξη έχει υποστεί συντριπτικό κάταγμα στην ιδεολογία και στην πολιτική της» και ζήτησε μια «νέα πολιτική διακήρυξη», η οποία «προϋποθέτει αυτοκριτική ουσίας, εσωτερική κάθαρση και καθαρούς στόχους».

Η κ. Διαμαντοπούλου στη συνέχεια επεσήμανε ότι δεν αρκεί απλά η αλλαγή ηγεσίας, πόσω μάλλον όταν το σύνολο των στελεχών έχουν συμμετάσχει ο καθένας με τις απόψεις, τις ικανότητες και τις επιδόσεις του όλη την προηγούμενη περίοδο».

Από τον κ. Παπανδρέου ζήτησε επίσης «να εγγυηθεί και να διασφαλίσει το αδιάβλητο κάθε διαδικασίας». Μίλησε, εξάλλου, για νέα ηγεσία, με πολιτικό πλαίσιο, σαφείς στόχους και πολλά νέα πρόσωπα, που θα δώσουν δύναμη στον πολιτικό φορέα που εξέφραζε και εκφράζει το δυναμικό Κέντρο και την υπεύθυνη Αριστερά.

Όπως είπε η κ. Διαμαντοπούλου, «αυτό μπορεί να σημαίνει αυτοδιάλυση και επανίδρυση, ευρύτερες συμμαχίες, σε καμία περίπτωση όμως αυτό που ζούμε σήμερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα