Νέα απεργία εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Επιμένουν στις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης αντιδρώντας στις απολύσεις από το αρχαιολογικό τμήμα του έργου.

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στις 10:00.

«Η ανησυχία μας είναι έντονη για το μέλλον του έργου και οι διαθέσεις της Αττικό Μετρό, μας αναγκάζουν να αντιδράσουμε συμπληρώνοντας μία εβδομάδα

απεργιακών κινητοποιήσεων, απαιτώντας

- Την άμεση ανάκληση των απολύσεων του επιστημονικού προσωπικού, σεβόμενοι τις εργασιακές ανάγκες που υπάρχουν βάσει των μόνων αρμόδιων που είναι οι εφορείες αρχαιοτήτων.

- Την σύναψη συμβάσεων που θα εξασφαλίσουν τις ήδη υπάρχουσες αποδοχές και τα υπάρχοντα δικαιώματα των εργαζομένων, δίνοντας το παράδειγμα ότι εξυπηρετείτε το καλό του έργου.

- Την εξασφάλιση κονδυλίων για την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών εργασιών στο Μετρό Θεσσαλονίκης, όπως και για την μελέτη, συντήρηση και ανάδειξη των αρχαιοτήτων.

-Την επανέναρξη των εργασιών στα υπάρχοντα αρχαιολογικά μέτωπα και την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων εργαζομένων, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι ανασκαφικές εργασίες και να αποδοθούν τα εργοτάξια στο κατασκευαστικό τμήμα της κοινοπραξίας» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.
Παράλληλα νέα απεργία για σήμερα Παρασκευή 13/12 έχει κηρύξει ο Σύλλογος Έκτακτων Αρχαιολόγων τοπικά για την Θεσσαλονίκη στηρίζοντας των αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις άδικες απολύσεις.

Πηγή: seleo.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα