ΝΔ: Στείλαμε τον Παπανδρέου σπίτι του

Πλήρως ικανοποιημένο εμφανίζεται το στρατηγείο του Αντώνη Σαμαρά στη Συγγρού, από τις πολιτικές εξελίξεις.

Στενοί συνομιλητές του προέδρου της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως διαμηνύουν πως η ΝΔ, πέτυχε τρεις βασικές «νίκες» και νοιώθουν δικαιωμένοι από τις εξελίξεις. Απαριθμώντας μάλιστα αυτές, επισημαίνουν:

1. «Ο κ. Παπαδήμος

επιβεβαίωσε πως δεν μας έβαλε κανέναν όρο. Απεδείχθη η απάτη του ΠΑΣΟΚ», σημείωνε κορυφαίο στέλεχος της Συγγρού, σημειώνοντας πως η σοβαρή στάση της ΝΔ, που απέφυγε μέχρι τέλους τις διαρροές, «χειροκροτήθηκε εμμέσως» από τον νέο πρωθυπουργό και πρώην σύμβουλο του Γιώργου Παπανδρέου, αφού επισήμως διέψευσε τις 'επίσημες διαρροές' του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, περί ύπαρξης συγκεκριμένων προϋποθέσεων, από πλευράς του, για την ανάληψη της πρωθυπουργίας.

2. «Στείλαμε τον Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ σπίτι τους», έλεγε έτερος, στενός συνομιλητής του Αντώνη Σαμαρά, προσερχόμενος στη Συγγρού, επεξηγώντας πως είναι μεγάλη επιτυχία η απομάκρυνση ενός πρωθυπουργού, ο οποίος εξελέγη θριαμβευτικά πριν από 2 μόλις χρόνια.

«Σκεφτείτε τι ήττα βιώσαμε... Ποιες εσωκομματικές διεργασίες ακολούθησαν την ήττα αυτή και θα καταλάβετε πόσο σημαντική νίκη είναι να καταφέρεις να διώξεις έναν πρωθυπουργό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», πρόσθετε το ίδιο στέλεχος

3. «Η χώρα πάει άμεσα, στις 19 Φεβρουαρίου, σε εκλογές, σε συνθήκες ομαλότητας, όπως επιτακτικά ζητούσαμε», τονίζουν από τη ΝΔ, προσμετρώντας αυτή την εξέλιξη στις ουσιώδεις επιτυχίες της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως.

Στη ΝΔ θεωρούν ακόμη ευτυχές το γεγονός πως το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου 2011, όπως είχαν ζητήσει, ενώ επεξηγούν πως με τη φράση ότι έργο αυτής της μεταβατική κυβέρνησης είναι «και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές», υπονοούνται οι στόχοι που έχει το κόμμα θέσει για την εφαρμογή του PSI και την επίτευξη του κουρέματος του χρέους κατά 50% .

«Δεν δίνει έγγραφες εγγυήσεις ο Σαμαράς»

Στη Νέα Δημοκρατία, επιμένουν σε κάθε τόνο πως ο Αντώνης Σαμαράς δεν προτίθεται να μετακινηθεί βήμα από την απόφαση του να μην δώσει έγγραφες εγγυήσεις, όπως ζητά ο Όλι Ρεν και οι λοιποί ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

«Ο κος Παπαδήμος –που είναι ο νέος πρωθυπουργός- δεν ζήτησε κάτι τέτοιο. Οι ευρωπαίοι εταίροι, δεν έχουν το δικαίωμα να αμφισβητούν έναν ολόκληρο λαό, αμφισβητώντας τις επανειλημμένες προφορικές και γραπτές δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως», παρατηρούν οι ίδιες πηγές.

Και στελέχη της ΝΔ στο νέο σχήμα

Η φράση του Γιάννη Μιχελάκη, πως η μη συμμετοχή πολιτικών στελεχών της ΝΔ, δεν είναι θέσφατο, φαίνεται πως δεν ήταν διόλου τυχαία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, θα μετάσχει, όπως όλα δείχνουν, τελικώς και με στελέχη της στο νέο μεταβατικό σχήμα. Ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα και παρά την ατέρμονη σεναριολογία, κανένα πρόσωπο δεν έχει «κλειδώσει» ενώ άγνωστο παραμένει το αριθμός τω

Keywords
Τυχαία Θέματα