Ν. Αφρική: Σε διαθεσιμότητα αστυνομικοί για το θάνατο 27χρονου

16:11 1/3/2013 - Πηγή: NewsBomb

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οκτώ Νοτιοαφρικανοί αστυνομικοί, που κατηγορούνται για το θάνατο ενός 27χρονου οδηγού ταξί, τον οποίο έδεσαν και έσυραν σε πολυσύχναστο δρόμο.


Ο Μίντο Μάσια, ένας 27χρονος οδηγός ταξί από την Μοζαμβίκη, βρέθηκε νεκρός σε κρατητήριο με εμφανή τραύματα στο κεφάλι και εσωτερική αιμορραγία, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας-νεκροτομής που έδωσε στην δημοσιότητα η υπηρεσία εσωτερικών ερευνών της αστυνομίας της Νότιας

Αφρικής.

Το περιστατικό βιντεοσκοπήθηκε και αμαύρωσε ακόμα περισσότερο τη φήμη της νοτιοαφρικανικής αστυνομίας.

«Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τη χώρα και τον κόσμο ότι αυτό που απεικονίζεται στο βίντεο δεν είναι ο τρόπος που η νοτιοαφρικανική αστυνομία σε μια δημοκρατική Νότια Αφρική εκτελεί το καθήκον της», δήλωσε η Ρία Πιγέγκα, επικεφαλής της αστυνομίας, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το συμβάν.

Η Πιγέγκα πρόσθεσε ότι οι οκτώ αστυνομικοί οι οποίοι εμπλέκονται στο συμβάν αυτό τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και ο διοικητής του τμήματός τους απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του.

Ο πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα και πολιτικοί της αντιπολίτευσης καταδίκασαν το περιστατικό αυτό, που βιντεοσκοπήθηκε την Τρίτη και μεταδόθηκε από τηλεοπτικά δίκτυα εθνικής εμβέλειας.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο-ΣΟΚ: Τον έδεσαν από περιπολικό και τον έσυραν για 400 μέτρα

Keywords
Τυχαία Θέματα