Μυστηριώδης υπόθεση βιασμού στη Σύρο

Συνελήφθη χθες Τρίτη (15-10-2013) το πρωί στην Σύρο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ερμούπολης, ένας 26χρονος Έλληνας μόνιμος κάτοικος Σύρου, κατηγορούμενος για βιασμό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική καταγγελία της παθούσας, ο κατηγορούμενος πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης ενώ μετέφερε με το αυτοκίνητό του μια 34χρονη Ελληνίδα (δεν είναι από την Σύρο αλλά εργάζεται σε μπαρ του νησιού), με την οποία νωρίτερα συνδιασκέδαζαν σε μπαρ στην Ερμούπολη, ακινητοποίησε το όχημα σε απόμερο σημείο (κοντά στο γήπεδο Άνω Σύρου) και την εξανάγκασε σε συνουσία. Στη συνέχεια τη μετέφερε και την άφησε στην περιοχή της Ανάστασης όπου ήταν σταθμευμένο το όχημά της. Η 34χρονη επικοινώνησε αμέσως με την αστυνομία καταγγέλλοντας ότι έπεσε θύμα βιασμού.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης κινητοποιήθηκαν άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ερμούπολης οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη στο σπίτι του το πρωί της Τρίτης (περίπου τις 11), ενώ παράλληλα παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση των εμπλεκομένων, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχαν καταναλώσει ποσότητες αλκοόλ πριν γίνει η συνουσία.

Τι κατέθεσε η 34χρονη

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως και οι δύο παραδέχονται ότι υπήρξε μεταξύ τους συνουσία, ωστόσο η 34χρονη καταγγέλλει ότι εξαναγκάσθηκε να το κάνει, ενώ ο 26χρονος ισχυρίζεται ότι η ερωτική πράξη έγινε με τη σύμφωνη θέληση της bar woman και χωρίς να του προβάλει αντιστάσεις.

Συγκεκριμένα, η 34χρονη φέρεται να κατέθεσε στην αστυνομία ότι ναι μεν υπήρξε φλερτ με τον 26χρονο και προδιάθεση για ερωτική επαφή, όταν όμως έφυγαν από το μπαρ που διασκέδαζαν τα πράγματα πήραν άλλη τροπή.

Η γυναίκα υποστήριξε στην κατάθεσή της ότι ζήτησε από τον 26χρονο να τη μεταφέρει στο σημείο που είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό της και στη συνεχέια ενδεχομένως να πήγαιναν μαζί σε κάποιο σπίτι.

Αντίθετα, ο φερόμενος ως δράστης την οδήγησε σε μια τοποθεσία κοντά στο γήπεδο της Άνω Σύρου και σύμφωνα με τις καταγγελίες της 34χρονης, την εξανάγκασε σε συνουσία, ασκώντας μάλιστα βία σε βάρος της. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι κατά τη συνουσία φώναζε και έκλαιγε, ζητώντας από τον 26χρονο να σταματήσει.

Στο κρατητήριο ο 26χρονος που πήρε προθεσμία να απολογηθεί

Ο συλληφθείς που αρνείται τις κατηγορίες οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου, ο οποίος του άσκησε δίωξη και τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Σύρου. Ο κατηγορούμενος πήρε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί την Πέμπτη.

Μέχρι τότε, ο 26χρονος θα παραμείνει κρατούμενος στην Αστυνομική Δ/νση Κυκλάδων. Σημειώνεται ότι η κατηγορία του βιασμού αποτελεί κακουργηματική πράξη και διέπεται από ιδιαίτερα αυστηρό νομικό πλαίσιο.

Πηγή: cyclades24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα