Μόσχα: Οι τετραμερείς συνομιλίες να «προωθήσουν τον ουκρανικό διάλογο»

20:43 9/4/2014 - Πηγή: NewsBomb

Η Ρωσία εξέφρασε σήμερα προς τη Δύση την επιθυμία οι τετραμερείς συνομιλίες με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ουκρανίας, της Ρωσίας, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επικεντρωθούν στην προώθηση του διαλόγου στο εσωτερικό της Ουκρανίας, όχι στις διμερείς σχέσεις μεταξύ των συμμετεχόντων στις συνομιλίες.


Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ παρέδωσε αυτό το μήνυμα στης διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας

με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζον Κέρι.

Στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ σημειώνεται επίσης ότι οι Λαβρόφ και Κέρι κάλεσαν όλες τις πλευρές να απόσχουν από τη βία στην ανατολική και νότια Ουκρανία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι κορυφαίοι διπλωμάτες από την ΕΕ, τη Ρωσία, την Ουκρανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν σχετικά με την ουκρανική κρίση, όμως η Ρωσία ζητεί να λάβει περισσότερες πληροφορίες για τα θέματα και το σκοπό των συνομιλιών αυτών.

Ο Λαβρόφ «σημείωσε ότι η μορφή αυτή [επαφών] θα μπορούσε να είναι χρήσιμη εάν δεν αποσκοπεί να συζητηθούν διάφορες διαστάσεις των διμερών σχέσεων, αλλά αποσκοπεί να συμβάλει να υπάρξει ένας ευρύς και επί ίσοις όροις διάλογος με στόχο να επιτευχθεί μια συμφωνία για την προώθηση αμοιβαία αποδεκτών συνταγματικών τροποποιήσεων», σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής διπλωματίας.

Διαβάστε επίσης: Ολλανδία: Δε θα στείλει αξιωματούχους στη Μόσχα λόγω ουκρανικής κρίσης

Keywords
Τυχαία Θέματα