Μόσχα: Δεν υπάρχει συμφωνία για επιμήκυνση του δανείου στην Κύπρο

Τις πληροφορίες περί συμφωνίας για παράταση της αποπληρωμής του ρωσικού δανείου των 2,5 δισ. στην Κύπρο, διέψευσε ο ρώσος υφυπουργός Οικονομικών.

«Διατυπώθηκε το αίτημα...να αλλάξουμε τη διάρκεια του δανείου, υποσχεθήκαμε πως θα το σκεφτούμε», δήλωσε ο Σεργκέι Στόρτσακ σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της ετήσιας διάσκεψης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, στην Κωνσταντινούπολη.

«Πρόκειται για μια μορφή

υπόσχεσης. Αν κάποιος θέλει να θεωρήσει πως υπήρξε συμφωνία, δεν μπορώ να κάνω τίποτε επ'αυτού», παρατήρησε και σημείωσε πως για να υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στους όρους του δανείου ,θα πρέπει πρώτα να επικυρωθεί από το κοινοβούλιο.

«Για να μετατραπεί αυτό σε συμφωνία, θα πρέπει να το έχουμε γραπτώς», συμπλήρωσε ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, σε έγγραφο των διεθνών δανειστών της Κύπρου αναφερόταν πως η Ρωσία συμφώνησε να δώσει παράταση δύο ετών στο δάνειο των 2,5 δισ. ευρώ που έχει χορηγήσει στην Κύπρο και να μειώσει το επιτόκιο.

«Το Βερολίνο ζητούσε τη συμμετοχή των Ρώσων και η συμμετοχή τους είναι να παρατείνουν την αποπληρωμή του χρέους», είχε πει ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης σε δηλώσεις του από την Ουάσιγκτον.

Keywords
Τυχαία Θέματα