Μήνυμα της Διεθνούς Αμνηστίας για την δολοφονία στο Κερατσίνι

Σε σχετική ανακοίνωσή της, τονίζει ότι οι ελληνικές αρχές «πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν, προκειμένου να εμποδίσουν περαιτέρω την υποκινούμενη βία, μετά από τη δολοφονία ενός μουσικού και ακτιβιστή αντιφασίστα από έναν υποστηρικτή της ακροδεξιάς στην Αθήνα».

Η Τσεζέρκα Τιγκάνι, αναπληρώτρια διευθύντρια του προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, δήλωσε ότι «η πολιτικά υποκινούμενη βία αυτού του είδους είναι ανεπίτρεπτη παντού και η ιστορία έχει δείξει ότι θα υπάρχουν ζοφερές συνέπειες, εάν δεν ελεγχθεί» και πρόσθεσε ότι «οι ελληνικές

Αρχές πρέπει να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι επιθέσεις σαν αυτή δεν θα γίνουν ανεκτές και το άτομο ή τα άτομα που ευθύνονται θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Στην ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας, επισημαίνεται ότι η οργάνωση έχει επανειλημμένα εκφράσει ανησυχίες για το πώς η μισαλλοδοξία και η βία έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και για το ότι «αυτές εκδηλώνονται με δημόσιες πράξεις ξενοφοβίας και ρατσισμού, οι οποίες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με την αδύναμη απάντηση των Αρχών».

Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση περιέχει λεπτομέρειες της δολοφονίας στο Κερατσίνι, επισημαίνοντας μάλιστα ότι «σημειώθηκε μετά από αρκετά χρόνια μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα, εν μέσω σοβαρής οικονομικής κρίσης». Αναφέρεται επίσης ότι οι ακροδεξιές απόψεις, «σαν αυτές που ασπάζεται η Χρυσή Αυγή, έχουν κερδίσει στήριξη στη διάρκεια αυτής της περιόδου - το κόμμα διαθέτει 18 έδρες στο ελληνικό Κοινοβούλιο».

«Αυτή η αύξηση της ξενοφοβίας, της μισαλλοδοξίας και των πολιτικά υποκινούμενων επιθέσεων στην Ελλάδα είναι πραγματικά ανατριχιαστική», σημειώνεται χαρακτηριστικά, ενώ η κυρία Τιγκάνι επαναλαμβάνει ότι οι ελληνικές Αρχές «πρέπει να δράσουν τώρα, προκειμένου να εμποδίσουν τέτοια φαινόμενα βίας, πριν αυτά επεκταθούν και ξεφύγουν από κάθε έλεγχο».

Keywords
Τυχαία Θέματα