Μέρκελ: Προς αποδοχή του αιτήματος του SPD για τον κατώτατο μισθό

Συνεχίζονται στη Γερμανία οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης, με την Άνγκελα Μέρκελ να προχωρά σε υποχωρήσεις δεχόμενη όρους των σοσιαλδημοκρατών.

Η καγκελάριος άφησε να εννοηθεί ότι είναι έτοιμη να δεχθεί την απαίτηση των Σοσιαλδημοκρατών να θεσπιστεί κατώτατος μισθός στη χώρα ώστε να εξασφαλίσει μια συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού», καθώς οι διαπραγματεύσεις εισέρχονται στην τελική τους φάση.

Η κ. Μέρκελ

άρχισε να προετοιμάζει τους Συντηρητικούς της για το συμβιβασμό, λέγοντας σε μια συγκέντρωση της νεολαίας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), αργά την Παρασκευή, ότι η ελάχιστη αμοιβή των 8,50 ευρώ την ώρα που απαιτεί το SPD θα «παίξει ρόλο» στο μέλλον.

Δεν θα ισχύσει «το δικό μας όραμα για έναν κατώτερο μισθό», πρόσθεσε η κ. Μέρκελ, η οποία εμφανίστηκε έτσι να παραδέχεται ότι το κόμμα της δεν φαίνεται να μπορεί να επιβάλει την άποψή του στο SPD για το ζήτημα.

Η ηγέτιδα της γερμανικής Κεντροδεξιάς θέλει να έχει σχηματιστεί κυβέρνηση ως τα Χριστούγεννα και οι συνομιλίες για τους συμβιβασμούς που θα χρειαστεί να γίνουν σε ζητήματα χάραξης πολιτικής αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα