Μέρκελ: Οι κρατικές επενδύσεις και η αύξηση του χρέους δεν είναι λύση

Την πεποίθησή της ότι οι δαπάνες σε πλαίσιο ελλείμματος δεν αποτελούν την οδό εξόδου της ευρωζώνης από την κρίση επανέλαβε την Παρασκευή η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σκληραίνοντας την στάση της ενόψει της συνόδου του G8 την ερχόμενη εβδομάδα.

«Κάποιοι πιστεύουν ότι η ανάπτυξη είναι δυνατή μονάχα μέσω νέων κρατικών επενδυτικών προγραμμάτων, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει αύξηση του [δημόσιου] χρέους», σημείωσε χαρακτηριστικά

η κ. Μέρκελ, μιλώντας ενώπιον του γερμανικού εμπορικού επιμελητηρίου IHK στο Βερολίνο.

«Σε βάθος 40 ή 50 ετών στην Γερμανία, αυτή η θεωρεία αποδείχθηκε αναληθής. Δεν δούλεψε, και δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι θα δουλέψει στο μέλλον», συμπλήρωσε η κ. Μέρκελ.

Τα σχόλια της γερμανίδας ηγέτιδας ήλθαν σε ένα πλαίσιο συνεχιζόμενης ύφεσης για την ευρωζώνη, τη στιγμή που η ανεργία και η νεανική ανεργία «χαράζουν» την Γηραιά Ήπειρο.

Παρά ταύτα, η κ. Μέρκελ υπογράμμισε πως οι φωνές κατά της λιτότητας στρέφουν τα βλέμματα μακριά από αυτά που πρέπει να γίνουν προκειμένου η Ευρώπη να ξεπεράσει την κρίση χρέους.

«Η ανάπτυξη και η προσαρμογή δεν είναι αντίθετες έννοιες», δήλωσε η καγκελάριος της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας. «Για αυτό τον λόγο αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος υπέρβασης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα