Μέρκελ: Οι Ευρωπαίοι πρέπει να εργαστούν σκληρότερα

«Να εργαστούν σκληρότερα» κάλεσε τους Ευρωπαίους η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, εάν θέλουν να διαφυλάξουν τα κοινωνικά τους κεκτημένα, παραμένοντας ταυτόχρονα ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο.

Η κ. Μέρκελ εξέφρασε την ανησυχία της για το ότι «πολλοί άνθρωποι στην Ευρώπη σκέφτονται πολύ απλά ότι η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι τα μοναδικά σημεία αναφοράς στον κόσμο, ότι η Ευρώπη είναι κατά παράδοσιν

ισχυρή και ότι ο κόσμος περιμένει εμάς».

Ωστόσο, «εάν η Ευρώπη αντιπροσωπεύει σήμερα μόλις λίγο περισσότερο από το 7% του παγκόσμιου πληθυσμού, περί το 25% του παγκόσμιου ΑΕΠ και πρέπει να χρηματοδοτήσει το 50% των κοινωνικών δαπανών παγκοσμίως, τότε είναι προφανές ότι οφείλει να εργασθεί πολύ σκληρά για να διατηρήσει την ευημερία και τον τρόπο ζωής της», προειδοποίησε.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνόδου κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, η Άνγκελα Μέρκελ δεν κατόρθωσε να επιβάλει απολύτως, κυρίως απέναντι στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ την αντίληψή της για να δοθεί η απόλυτη προτεραιότητα στην ανταγωνιστικότητα στην ευρωζώνη.

Η Ευρώπη έχει ακόμη μπροστά της μία «δύσκολη περίοδο» και δεν πρέπει να χαλαρώσει τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες, δήλωσε η κ. Μέρκελ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής.

Διαβάστε επίσης:

Αυτά είναι τα παιδιά που σκότωσε ο Λάνζα στο μακελειό του Κονέκτικατ

Πήρε αποζημίωση για τραυματισμό κατά το σεξ σε επαγγελματικό ταξίδι

Keywords
Τυχαία Θέματα