Μέρκελ: Λυπάμαι για τις θυσίες των Ελλήνων αλλά...

Τη λύπη της για τις σκληρές θυσίες που υφίστανται οι Έλληνες λόγω της εφαρμογής των μέτρων λιτότητας εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας πάντως ότι τα μέτρα ήταν αναγκαία.

Μιλώντας στο CNN, η Μέρκελ παραδέχθηκε ότι «είναι πολύ λυπηρό» το γεγονός ότι ορισμένοι Έλληνες δυσκολεύονται να πληρώσουν το φαγητό τους ή τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας,

ωστόσο επανέλαβε ότι «οι θυσίες πρέπει να γίνουν και τα αναγκαία μέτρα πρέπει να ληφθούν», ώστε η χώρα να γίνει ανταγωνιστική.

Πάντως, η γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να δείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στην επίτευξη της ανάπτυξης και την καταπολέμηση της ανεργίας.

Επίσης, η Μέρκελ επισήμανε ότι η Ελλάδα θέλει να μείνει στην ευρωζώνη, διευκρινίζοντας ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, ενώ ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο αποχώρησης από το ευρώ, σημείωσε ότι «η ευρωζώνη όπως είναι σήμερα, με όλα τα μέλη της, είναι βιώσιμη», αρκεί όλοι να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μέρκελ, Λυπάμαι, Ελλήνων,merkel, lypamai, ellinon