Μέλη της Χρυσής Αυγής χαιρετούν ναζιστικά και κρατούν όπλα

Σάλος έχει ξεσπάσει με την αποκάλυψη του νέου φωτογραφικού υλικού το οποίο οι ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ εντόπισαν στους υπολογιστές βουλευτών και άλλων στελεχών της οργάνωσης - Νέα δεδομένα στην υπό εξέλιξη έρευνα για τη δράση της Χρυσής Αυγής

Αυτόματα όπλα που προορίζονται για τους άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων του στρατεύματος, καλάσνικοφ και πιστόλια βρίσκονταν στη διάθεση των ταγμάτων εφόδου και χρησιμοποιούνταν από τα μέλη της Χ.Α..

Η κατασκήνωση στον ποταμό της Νέδας είχε μετατραπεί σε κέντρο εκπαίδευσης.

Το βαρύ οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής βρέθηκε τελικά αποτυπωμένο στους σκληρούς δίσκους και τους υπολογιστές του «πυρηνάρχη» Νίκαιας Γιώργου Πατέλη και της συζύγου του Νίτσας Σκαρπέλη.

Καλάσνικοφ, πιστόλια, περίστροφα, πολεμικά τυφέκια, τσεκούρια, σπαθιά και ρόπαλα είναι μόνο ένα τμήμα του οπλοστασίου της οργάνωσης που οι κάτοχοί του είχαν φωτογραφήσει και βιντεοσκοπήσει. Πλέον οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό του οπλισμού παίρνουν νέα τροπή.

Από τα στοιχεία-φωτιά φαίνεται πως η Χρυσή Αυγή λειτουργούσε ως παραστρατιωτική οργάνωση.

Οι δικαστικές Αρχές έχουν στα χέρια τους αποδείξεις ότι ομάδες κρούσης του ναζιστικού κόμματος είναι βαριά οπλισμένες και άρτια εκπαιδευμένες. Μάλιστα, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι τα ένοπλα Τάγματα Εφόδου ήταν έτοιμα να προβούν ακόμη και σε ενέργειες κατάλυσης του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τα στελέχη της Χ.Α. να κρατούν περίστροφα και πολυβόλα μπροστά από ελληνικές σημαίες αλλά και σημαίες με τον αγκυλωτό σταυρό.

Τα ντοκουμέντα βρέθηκαν σε υπολογιστές μελών του κόμματος και στελεχών και δείχνουν ακόμη και παιδιά να χαιρετούν ναζιστικά ενώ φαίνεται να "κάνουν ασκήσεις" με το περίστροφο στο κεφάλι.

Στις ίδιες φωτογραφίες διακρίνεται ο Γιώργος Ρουπακιάς που έλεγε πως δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα να είναι σε πολλές εκδηλώσεις και να φωτογραφίζεται με τα υπόλοιπα στελέχη της οργάνωσης.

Εμφανίζεται σε φωτογραφία μαζί με τον Ηλία Παναγιώταρο σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής να χαιρετά, χαμογελαστός, ναζιστικά μαζί με τον "πυρηνάρχη" της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη, επίσης προφυλακισμένο για τη δολοφονία Φύσσα.

Διαβάστε επίσης:

Ντοκουμέντα: Χρυσαυγίτες με όπλα-Βάζουν παιδιά να χαιρετούν ναζιστικά

«Παλιός» ο συντάκτης, «νέος» ο εκτελεστής

Έρευνα στην Κύπρο για τη δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής

Το δόλωμα της Αντιτρομοκρατικής, τα θαμμένα όπλα και το DNA...

Keywords
Τυχαία Θέματα