Μειωμένη η άφιξη Βρετανών τουριστών στην Κύπρο

Μειωμένη τουριστική κίνηση από τη Βρετανία προς την Κύπρο καταγράφεται φέτος, στον απόηχο της κρίσης. Ωστόσο, παράγοντες της βιομηχανίας στο Λονδίνο ευελπιστούν πως οι απώλειες θα περιοριστούν τόσο σε ποσοστό όσο και σε διάρκεια.

«Την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, οι κρατήσεις σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο ήταν 40% κάτω. Τη δεύτερη εβδομάδα του μήνα, το αντίστοιχο ποσοστό μείωσης ήταν 35%, την τρίτη εβδομάδα 15% και στο τέλος του Απρίλη ήμασταν στο -12%. Επομένως, μπορούμε να πούμε πως

οι εξελίξεις ναι μεν είχαν έναν αντίκτυπο, αλλά βλέπουμε μια ανάκαμψη που μπορεί να χαρακτηριστεί σταθερή», δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο διευθυντής του Γραφείου του ΚΟΤ στη βρετανική πρωτεύουσα Ορέστης Ρωσσίδης.

Η Κύπρος βγήκε σχετικά γρήγορα από τα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων, κάτι που σημαίνει ότι αυτοί που παραδοσιακά έχουν το νησί ψηλά στις προτιμήσεις τους άρχισαν να ξεπερνούν τις όποιες επιφυλάξεις τους. «Οι φόβοι καταλαγιάζουν και το κλίμα βελτιώνεται. Ήταν περισσότερο θέμα αβεβαιότητας με όσα άκουγαν χωρίς να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το τι γινόταν», λέει ο κ. Ρωσσίδης.

Αγκάθι για τους Βρετανούς τουρίστες πάντως εξακολουθεί να είναι το κόστος των διακοπών στο νησί.

Η στροφή προς τις αεροπορικές χαμηλού κόστους υπαγορεύεται έως ένα βαθμό και από την πραγματικότητα του νέου ανταγωνισμού. Χώρες όπως το Μαρόκο ή η Τυνησία δεν έχουν εταιρείες low cost που να τις εξυπηρετούν, παρά μόνο πτήσεις τσάρτερ.

ΠΗΓΗ icyprus

Keywords
Τυχαία Θέματα