Μεγάλο «κόλπο» με 300 εκατ. ευρώ αποκάλυψε το ΣΔΟΕ

22:01 8/2/2013 - Πηγή: NewsBomb

Εμπλέκονται και μεγάλες επιχειρήσεις εμπορίας ηλεκτρικών συσκευών

Κύκλωμα που χρησιμοποίησε εικονικά τιμολόγια ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ και προκάλεσε ζημιά 70 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο διερευνά το ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει εμπλοκή γνωστών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο ηλεκτρικών συσκευών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι κάποιων απ' αυτές τις επιχειρήσεις έχουν ζητήσει συμβιβασμό με το υπουργείο Οικονομικών τόσο για τα πρόστιμα, όσο και για τα τιμολόγια.

Πηγές

αναφέρουν ότι οι έλεγχοι άρχισαν ύστερα από αιφνιδιαστική γιγάντωση της εταιρείας που εξέδωσε τα τιμολόγια. Λέγεται χαρακτηριστικά ότι ο κύκλος των εργασιών της εκτοξεύτηκε από τα 300 χιλιάδες ευρώ στα 300 εκατ. ευρώ.

Τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ εντόπισαν εντός του Ιανουαρίου ότι 10 επιχειρήσεις στην Αττική εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ύψους 42,5 εκατ. ευρώ, προκειμένου να δικαιολογήσουν ανύπαρκτες συναλλαγές, από τις οποίες ζημιώθηκε το Δημόσιο κατά 9,8 εκατ. ευρώ από ΦΠΑ.

Τουλάχιστον 16 επιχειρήσεις έλαβαν εικονικά τιμολόγια ύψους 27.000.000 ευρώ για να καλύψουν συναλλαγές. Οι εταιρείες δεν διέθεταν νόμιμα φορολογικά και τελωνειακά έγγραφα.

Το ΣΔΟΕ Ηπείρου αποκάλυψε σε οπωροπωλείο της Πρέβεζας άλλη μια υπόθεση εικονικών αγορών αγροτικών προϊόντων (κρεμμύδια), ύψους 1.403.000 ευρώ από αγρότες της Θήβας.

Keywords
Τυχαία Θέματα