Μεγάλη καμπάνια για τη στήριξη του ελληνικού επώνυμου φαρμάκου

Με στόχο να καταρρίψει μύθους και …δοξασίες γύρω από το ελληνικό φάρμακο και να περάσει στο κοινό το μήνυμα, ότι το κοινωνικό αυτό αγαθό είναι ασφαλές, αξιόπιστο και συνεισφέρει σημαντικά στην ελληνική οικονομία, ενώ την ίδια ώρα το προτιμούν 85 χώρες σε όλον τον κόσμο, η Πανελλήνια Ενωση Φαρμακοβιομηχανίας ανακοινώνει απόψε στο Badminton την καμπάνια της για την προώθηση του ελληνικού φαρμάκου.

Επίσημος προσκαλεσμένος στην αποψινή εκδήλωση είναι

ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος θα ακούσει από τα μέλη της ΠΕΦ αναλυτικά για την καμπάνια, τους στόχους και τις προοπτικές των ανθρώπων που στηρίζουν τον βιομηχανικό ιστό της χώρας, τους επιχειρηματίες που αντιστέκονται στην ύφεση, έχοντας σημαντικές επενδύσεις μέσα από τις παραγωγικές τους μονάδες, τονώνοντας παράλληλα την αγορά εργασίας, σε μία δύσκολη οικονομική εποχή.

Το προεδρείο της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας μάλιστα, θα ζητήσει από τον υπουργό με σκληρό τόνο, να μην παρακάμπτεται στις αποφάσεις της κυβέρνησης, αλλά αντίθετα να πρωταγωνιστεί στον σχεδιασμό για την πολιτική φαρμάκου.

Ηδη τα τελευταία τρία χρόνια, η φαρμακευτική δαπάνη έχει μειωθεί πολύ, και από 5,9 δις ευρώ που ήταν το 2009 σήμερα ανέρχεται σε 2,37 δις ευρώ, ενώ το 2014 το νούμερο κλείδωσε στα 2 δις ευρώ. Επιπλέον, ο κλάδος μέσα από μία σειρά μέτρα όπως υποκοστολογήσεις, rebate και clawback συν τις τεράστιες οφειλές από τον ΕΟΠΥΥ, έχει υποστεί τρομακτική υποβάθμιση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ΙΟΒΕ σε πρόσφατη μελέτη του, έχει υποστηρίξει ότι ο φαρμακευτικός κλάδος συμβάλλει ιδιαίτερα στην οικονομία και στην αγορά εργασίας, καθώς για κάθε 1000 ευρώ που δαπανάμε για φάρμακα, το ΑΕΠ ενισχύεται κατά 3.400 ευρώ.

Στην εκδήλωση επίσης θα μιλήσουν ο πρόεδρος της ΠΕΦ κ. Δημήτρης Δέμος, ο αντιπρόεδρος κ. Θεόδωρος Τρύφων, ο γενικός γραμματέας Βασίλης Κάτσος ενώ θα τοποθετηθούν και άλλα μέλη από το ΔΣ.

Στον πυρήνα της καμπάνιας «Ελληνικό Φάρμακο» βρίσκεται το ενημερωτικό site www.elliniko-farmako.gr, του οποίου οι επισκέπτες θα μάθουν, μέσω μιας φιλικής προς το χρήστη εμπειρίας πλοήγησης, τους 5+1 Λόγους για τους οποίους πρέπει να επιλέγουν ελληνικά φάρμακα, όπως η ασφάλεια, η ποιότητα και η αξιοπιστία τους, αλλά και η εμπιστοσύνη που τους δείχνουν οι ασθενείς σε 85 χώρες του κόσμου. Επιπλέον, θα γνωρίσουν τη συνεισφορά του Ελληνικού Φαρμάκου και της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας στην οικονομία, στην απασχόληση και στο Σύστημα Υγείας της χώρας μας. Μεταξύ άλλων, θα ενημερωθούν αναλυτικά και για τα γενόσημα φάρμακα, θέμα που απασχολεί έντονα την κοινή γνώμη το τελευταίο διάστημα.

Η καμπάνια «Ελληνικό Φάρμακο» συμπληρώνεται με ειδικά ενημερωτικά έντυπα που θα διανεμηθούν σε ιατρεία, φαρμακεία και άλλους σχετικούς με το φάρμακο χώρους, και θα υποστηριχθεί από καταχωρήσεις στα έντυπα και online Μέσα Ενημέρωσης.

Η καμπάνια «Ελληνικό Φάρμακο» θα είναι μια συνεχής προσπάθεια ενημέρωσης, ώστε όλοι οι Έλληνες να αντιληφθούν πως πρέπει όχι μόνο να είναι σίγουροι για τα επώνυμα φάρμακα που παράγονται σε ελληνικά εργοστάσια, από Έλληνες επιστήμονες, αλλά και περήφανοι, καθώς πρόκειται για προϊόντα υψηλής ποιότητας που διαφημίζουν τη χώρα μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πηγή: Onmed

Διαβάστε επίσης:

Μειώνονται τα έσοδα των φαρμακευτικών επιχειρήσεων

Γερμανική πολιορκία στην Υγεία των Ελλήνων

Με ανακριβή στοιχεία πλασάρουν στους πολίτες τα ανώνυμα γενόσημα

ΕΟΠΥΥ: Λεφτά για την προώθηση των ανώνυμων γενόσημων υπάρχουν...

Έκανε πίσω ο ΕΟΠΥΥ και διόρθωσε την εγκύκλιο για τη δραστική ουσία

Δημοψήφισμα newsbomb.gr: Συντριπτική απόρριψη των ανώνυμων γενόσημων

Keywords
Τυχαία Θέματα