Μεγάλες ευκαιρίες για όσους μισθώνουν σπίτι

Η υπερπληθώρα ξενοίκιαστων ακινήτων και η περιορισμένη ζήτηση αποτελεί τον βασικό σύμμαχό σας για να επιτύχετε μείωση στο ενοίκιό σας.


Όπως αναφέρουν παράγοντες του κλάδου των ακινήτων σε σχέση με την αρχή της κρίσης οι τιμές των ενοικίων στα σπίτια έχουν μειωθεί από 20% στα φθηνά έως 50% στα ακριβά.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών της κτηματαγοράς, τα ενοίκια θα μειωθούν κι άλλο, κάτι που σημαίνει ακόμη μεγαλύτερες ευκαιρίες και έναν άσο στο μανίκι σας για τη διαπραγμάτευση με τον

ιδιοκτήτη του σπιτιού που διαμένετε ήδη, ή με τον καινούργιο ιδιοκτήτη σας.

Μεζονέτες και μεγάλα διαμερίσματα των 150 τ.μ. και άνω στον Διόνυσο, στους Θρακομακεδόνες, στην Πολιτεία, στη Δροσιά, στην Πεντέλη, στη Βούλα, στη Βάρη και στη Βουλιαγμένη εγκαταλείπονται, αφού εκτός από το σχετικά υψηλό ενοίκιο και τα κοινόχρηστα είναι ασύμφορα και όσον αφορά στις μετακινήσεις. Οι άλλοτε νεόπλουτοι μετακομίζουν μαζικά σε κοντινότερα προάστια και κυρίως σε μικρότερα σπίτια, επιδιώκοντας να εξοικονομήσουν έως και 500 ευρώ το μήνα. Στην προσπάθειά τους να ενοικιάσουν ξανά αυτά τα σπίτια οι ιδιοκτήτες είναι πρόθυμοι να κατέβουν πολλά… σκαλιά, αφού όπως επισημαίνουν οι μεσίτες από 2-3 μήνες που ήταν το 2008 ο μέσος χρόνος για να νοικιαστεί ένα σπίτι, σήμερα πλέον έχει αυξηθεί στους 8 μήνες, ενώ όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια τόσο δυσκολεύουν τα πράγματα διότι το παζάρι από τον ενδιαφερόμενο ενοικιαστή σκληραίνει.

Είναι χαρακτηριστικό πως σήμερα στην Αγία Παρασκευή ένα καινούργιο διαμέρισμα (έως πέντε ετών) ενοικιάζεται μετά από τα σχετικά παζάρια στα 610 ευρώ το μήνα κατά μέσο όρο, όταν στα τέλη του 2008 για το ίδιο σπίτι η ονομαστική τιμή του ενοικίου ήταν 900 ευρώ μηνιαίως. Επίσης στην Πολιτεία από 900 έως 1.200 ευρώ που ήταν ενοίκια το 2008, το 2012 κυμάνθηκαν μεταξύ 630 και 750 ευρώ, ενώ στο Κολωνάκι, το Μετς και τον Λυκαβηττό τα διαμερίσματα ενοικιάζονται από 7 έως 12 ευρώ κατά μέσο όρο, όταν τα προηγούμενα χρόνια τα μισθώματα κινούνταν από 8 έως 18 ευρώ ανά τ.μ. Την ίδια ώρα, γκαρσονιέρα 25 τ.μ. στην Κυψέλη με μίσθωμα 270 ευρώ το 2008, ενοικιάζεται σήμερα προς 190 ευρώ μηνιαίως (μείωση 30%). Στον Χολαργό, για ανακαινισμένο σπίτι 100 τ.μ. 2ου ορόφου κοντά στο Μετρό, η ζητούμενη τιμή είναι 600 ευρώ, όταν πέρυσι μισθωνόταν προς 800 και στην αρχή της κρίσης προς 1.000 ευρώ. Στους Αμπελοκήπους, για ρετιρέ τριάρι 75 τ.μ., ο ιδιοκτήτης ζητούσε μέχρι πρότινος 700 ευρώ, αλλά έπειτα από πολλούς μήνες άκαρπης αναζήτησης ενοικιαστή σε αυτή την τιμή το μίσθωσε τελικά στα 500 ευρώ.


Keywords
Τυχαία Θέματα