Μέχρι και η Δούρου παραδέχεται τον Σαρκοζί

Στη διάσκεψη της Ένωσης για τη Μεσόγειο βρέθηκε η Ρένα Δούρου

Διεθνές προφίλ προσπαθεί να φτιάξει η συνοδοιπόρος του Αλέξη Τσίπρα και υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου.

Η νεαρή πολιτικός έδωσε το παρόν στη Διάσκεψη και φρόντισε να ποζάρει πλάι στα διακριτικά της ελληνικής αποστολής. Πλάι της κάθονταν απορημένος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος,

που μάλλον κατανόησε βλέποντας την να φωτογραφίζεται συνεχώς, τη διάθεση της να αποτυπώσει την παρουσία της σε φωτογραφίες. Δεν ήταν και συνηθισμένοι στο ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε δε τέτοιες αποστολές τα προηγούμενα χρόνια.

Πάντως, για την ιστορία η Ένωση για τη Μεσόγειο αποτελεί εξέλιξη της Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας και όραμα του Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος φαντασιωνόταν μία Ένωση των χωρών της Μεσογείου Θάλασσας προκειμένου να αναπτυχθεί ο Νότος. Τον πρόλαβαν όμως οι Γερμανοί με τα γνωστά επακόλουθα και η Μεσόγειος παρέμεινε υπό αμερικανική χειραγώγηση.

Στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, δε θα φάνηκε άσχημη η ιδέα ενίσχυσης του μετώπου αντίστασης στη γερμανική υπεροχή, έστω και αν ο ρεαλισμός κατέστησε και αυτή την προσπάθεια ανεδαφική.

Keywords
Τυχαία Θέματα