Με βροχές και χιόνια τα Θεοφάνεια

20:29 5/1/2014 - Πηγή: NewsBomb

«Αγριεύει» ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής - Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη την Ελλάδα

Με άστατο καιρό θα γιορτάσουμε τα Θεοφάνεια σε όλη τη χώρα, αφού από σήμερα, Κυριακή, αναμένεται αλλαγή του σκηνικού, με βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τη Δευτέρα αναμένονται βροχές στα δυτικά που βαθμιαία θα επεκταθούν στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας και από

το απόγευμα στο Αιγαίο, με σποραδικές καταιγίδες και τοπικά ισχυρά φαινόμενα στα δυτικά και νότια.

Στη βορειοανατολική χώρα τα φαινόμενα θα είναι λίγα και ασθενή, ενώ από το μεσημέρι ο καιρός στη Δυτική Ελλάδα θα παρουσιάσει βελτίωση.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινότερα ηπειρωτικά τμήματα, κυρίως της Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 15 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 11 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα νότια σχεδόν θυελλώδεις. Σχεδόν μέτριοι και τοπικά μέτριοι άνεμοι, αρχικά νοτίων και σταδιακά ανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο.

Στην Αττική, περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι νοτιοανατολικοί στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό.

Στη Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα δυτικά, και περιορισμένη τοπικά ορατότητα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε πώς θα εξελιχθεί το σκηνικό του καιρού σήμερα

Keywords
Τυχαία Θέματα