Με φόντο τα γεγονότα στην Κύπρο συνεδριάζει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Την πορεία του κόμματος προς το ιδρυτικό του συνέδριο στις 10-14 Ιουλίου θα επιχειρήσει να χαράξει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του αύριο και μεθαύριο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αποτιμώντας τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Κύπρο, ο Α. Τσίπρας αναμένεται να δώσει το στίγμα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

με την οποία το κόμμα θα οδηγηθεί προς το ιδρυτικό συνέδριο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για εκβιαστικές πολιτικές και τιμωρητικές συμπεριφορές εκ μέρους των ηγετικών κύκλων της Ευρωζώνης, παρατηρώντας πάντως στρατηγικό αδιέξοδο στη συμπεριφορά τους.

Στο κείμενο της εισήγησης που θα τεθεί προς συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή, γίνεται ακόμα λόγος για «προϋπάρχοντα γεωστρατηγικά σχέδια» στην περιοχή και για κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Κύπρος.

Κατηγορώντας λοιπόν την τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά ότι έχει επιλέξει τον δρόμο του “νεοφιλελεύθερου ρεαλισμού”, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαραβάλλει τον “δικό του” ρεαλισμό. «Δεν πρόκειται να συνθηκολογήσουμε με τα μνημόνια», λέει, βάζοντας ως στόχο να φύγει η κυβέρνηση και «να σταματήσουμε την καταστροφή».

Στο κείμενο της εισήγησης, θίγεται το θέμα της Συμμαχίας του Νότου, αλλά και της ενεργού συμπόρευσης με τους εργαζόμενους του Βορρά, με στόχο την επαναθεμελίωση της Ευρώπης σε βάσεις αλληλοσεβασμού και ισοτιμίας.

Σε κάθε περίπτωση, γίνεται σαφές αφενός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στην πρότασή του για «συνεργασία των δυνάμεων από την αριστερή σοσιαλδημοκρατία, την ριζοσπαστική οικολογία ως την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά», αφετέρου ότι «σε κάθε περίπτωση προεκλογικές ή μετεκλογικές συνεργασίες και συμμαχίες πρέπει να έχουν την έγκριση της Κεντρικής Επιτροπής ή των οργάνων και σωμάτων που θα καθορίσει το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ».

Keywords
Τυχαία Θέματα