Με 14% φορολογήθηκε ο υποψήφιος Mίτ Ρόμνεϊ

Ο υποψήφιος για το ρεπουμπλικανικό χρίσμα κ. Mίτ Ρόμνεϊ έδωσε στο φως της δημοσιότητας τη φορολογική του δήλωση, σύμφωνα με την οποία θα πληρώσει φόρους ύψους 6,2 εκατ. δολάρια σε σύνολο εσόδων 42,5 εκατ. δολάρια για τα έτη 2010 και 2011.


Ο πρώην διαχειριστής private equity δημοσιοποίησε τις φορολογικές του καταστάσεις, έπειτα από τις πολιτικές πιέσεις που υπέστη σχετικά με την παροχή λεπτομερειών όσον αφορά στην περιουσία του.

Από αυτές

προκύπτει ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Ann, πλήρωσαν φόρο που αντιστοιχεί στο 13,9% των εσόδων τους το 2010, ενώ για το έτος 2011 προβλέπεται να πληρώσουν συντελεστή φόρου 15,4%.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος πλήρωσε για το 2010 το ποσό των 3 εκατ. δολαρίων σε εισόδημα 21,7 εκατ. δολαρίων, ενώ στο ίδιο διάστημα πραγματοποίησε φιλανθρωπικές δωρεές που απαλλάσσονται από φόρους, ύψους 3 εκατ. δολαρίων εκ των οποίων το 1,5 εκατ. δολάρια στην εκκλησία των Μορμόνων.

Ο συντελεστής φορολογίας του κ. Ρόμνεϊ είναι χαμηλότερος από τον μέσο όρο που πληρώνουν οι Αμερικανοί εργαζόμενοι, καθώς όπως όπως δικαιολογεί ο ίδιος, το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων του προήλθε από κέρδη κεφαλαίου και επενδύσεις.

Να σημειωθεί πως στο φορολογικό κώδικα των ΗΠΑ, τα κέρδη κεφαλαίου φορολογούνται με 15% σε σύγκριση με ανώτατο φόρο εισοδήματος 35% που ισχύει για τους μισθωτούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα