Λίβανος: Τραυματίες από συγκρούσεις με αντάρτες

Επτά Λιβανέζοι στρατιώτες τραυματίστηκαν σε ενέδρα που έστησαν Σύριοι αντάρτες κοντά στα σύνορα στο ανατολικό τμήμα του Λιβάνου, αποκάλυψε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με αυτή την πηγή, σε έναν λόφο που επιβλέπει την Αρσάλ, Σύριοι ένοπλοι έστησαν ενέδρα σε μια περίπολο του στρατού, ανοίγοντας πυρ, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν 5 στρατιώτες.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που ακολούθησαν και συνεχίστηκαν έως αργά το απόγευμα, δύο ακόμη Λιβανέζοι στρατιωτικοί τραυματίστηκαν.

Ο στρατός του Λιβάνου

επιβεβαίωσε ότι «γύρω στις 13:25 τοπική ώρα (σ.σ. και ώρα Ελλάδας) πέντε στρατιώτες τραυματίστηκαν, όταν η περιπολία τους έπεσε σε ενέδρα που τους έστησε μια ομάδα ενόπλων στην περιοχή του Ραουέ, στα υψίπεδα του Αρσάλ. Οι στρατιώτες απάντησαν στα πυρά, ενώ οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν κατά την καταδίωξη των δραστών.

Στις 19 Μαρτίου, ο στρατός αναπτύχθηκε στην περιοχή του Αρσάλ, μια κοινότητα που κατοικείται κυρίως από Σουνίτες, οι οποίοι υποστηρίζουν τους αντάρτες που πολεμούν εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Διαβάστε ακόμα:

Συρία: 18 νεκροί από αεροπορική επιδρομή στο Χαλέπι

Keywords
Τυχαία Θέματα