Λεπτό προς λεπτό η ομιλία Παπανδρέου

Δείτε ζωντανά στο newsbomb.gr την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Στο βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ο πρόεδρος του Γιώργος Παπανδρέου.

- Πριν από 30 χρόνια ξεκίνησα μια πορεία στα χωριά της Τριταίας στην Αχαία μαζί με ανθρώπους που

πίστεψαν ότι η Ελλάδα μπορεί. Μια Ελλάδαμακριά από εξαρτήσεις, δημοκρατική, δίκαιη.

- Σ΄αυτήν την πορεία βρεθήκαμε μαζί. τα τελευταία 30-40 χρόνια βρεθήκαμε μαζί άλλοτε κοντά, άλλοτε σε αντιπαράθεση, αλλά πάντα με κοινές αγωνίες.

- Θα είμαστε και πάλι μαζί, σε έναν κοινό αγώνα. Από μετερίζια διαφορετικά, αλλά και πάλι κοντά.

Τα τελευταία χρόνια βρέθηκα σε απόσταση δύσκολων αποφάσεων, απόσταση που δημιουργεί η εξουσία, αλλά και η απόσταση που διένυσα για να αντιμετωπίσω την μεγαλύτερη κρίση των τελυεταίων δεκαετιών.

Αλλά χαίρομαι γιατί από αύριο, μπορούμε να γίνουμε πιο απλοί.

- Ο αγώνας μας δεν έχει τελειώσει κι έχουμε ακόμη να κλάψουμε πολύ για να μάθουμε τον κόσμο να γελάει (Ρίτσος). Έχουμε αγώνα καθημερινό. Δενέχει τελειώσει. Και θα κερδηθεί μόνο με το λαό, όχι ενάντιά του.

- Να ευχαριστήσω τους πολίτες, που έδωσαν τη μάχη. Να ευχαριστήσω τα υπουργικά συμβούλια, που άντεξαν, τα μέλη της ΚΟ που άντεξαν με απειλές, με λάσπη, με βία.

Άντεξαν και σήκωσαν το βάρος της ιστορικής ευθύνης. Να ευχαριστήσω και τους αφανείς ήρωες που μάτωσαν για την πατρίδα, ακόμη και σε βάρος της υγείας τους. Να ευχαριστήσω τον Λουκά Παπαδήμο, που με τον Βαγγέλη Βενιζέλο και όλους τους υπουργούς έδωσε καθοριστικά τις μάχες κορυφής για τις αποφάσεις της 26ης οκτωβρίου.

- Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη ΝΔ, αλλά η προσφορά της έγινε με μια δόση μιζέριας. Αμετανόητη, με μικροπολιτικούς υπολογισμούς και έλλειψη ουσιαστικής προσφοράς. Πολλά για το θεαθήναι, λίγα για την ουσία.

Η συνεργασία έγινε κάτω από την απειλή ενός δημοψηφίσματος που φοβήθηκε. Η ΝΔ έβαλε την υπογραφή της. δέχθηκε το σωστό των όσων κάναμε. Αναίρεσε τα όσα μας καταμαρτυρούσε δύο χρόνια. Αναίρεσε την απαράδεκτη

στάση και επιχειρηματολογία, τα όσα επισήμως έλεγε ακόμα και για τις στατιστικές που παρακολουθούσε. Δέχθηκε ότι τελικά είχαμε δίκιο. Ότι από τον Μάιο του 2010 κάναμε αυτό που έπρεπε. Θα ήθελα να τους επαινέσω. Αλλά και στην κυβέρνηση συνεργασίας, δεν πάλεψαν να δώσουν πνοή. Σε εθνικά θέματα, την αλλαγή πολιτικού συστήματος, πολλά απ' όσα είχα πει. Σήμερα δεν το αξίζουν. Μακάρι αύριο να το δείξουν. Από την πρώτη μέρα η ΝΔ ανακύκλωνε τη μιζέρια, πόνταρε στην αποτυχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα