Λαγκάρντ: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεγαλύτερη προσπάθεια

«Η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια για να τηρήσει τους όρους της διάσωσης από την ευρωζώνη, αλλά πρέπει να κάνει περισσότερη», δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε συνέντευξή της στο BBC, η κυρία Λαγκάρντ τόνισε πως η προσπάθεια ισορρόπησης της ευρωζώνης βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και ότι η έξοδος της Ελλάδας

από το ενιαίο νόμισμα, δεν είναι το προτιμητέο σενάριο.

«Η Ελλάδα έχει να κάνει ακόμη πολλά, αυτό είναι το ζήτημα. Έχει πολύ δρόμο μπροστά της, έχει κάνει προσπάθειες αλλά πρέπει να κάνει και άλλες, περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» πρόσθεσε.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ αναφέρθηκε επίσης στην ασυνέπεια της Ελλάδας:«Από τη μία πλευρά δεν θέλουν να υπομένουν τα αυστηρά μέτρα λιτότητας που χρειάζονται ώστε να διατηρηθούν οι ίδιοι στην ευρωζώνη και να συνεχίσουν να έρχονται τα κεφάλαια, και την ίδια στιγμή, η Ελλάδα υποστηρίζει πολύ σθεναρά ότι ανήκει στην ευρωζώνη».

Επανέλαβε τέλος ότι αν και η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν είναι το προτιμητέο σενάριο, εν τούτοις «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε πιθανή κατάσταση».

Keywords
Τυχαία Θέματα