Κρυφός διάλογος Ομπάμα – Μεντβέντεφ βγήκε στη …φόρα

Απρόσεκτοι ήταν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και ο απερχόμενος Ρώσος ομόλογός του, Ντμίτρι Μεντβέντεφ στη Σεούλ.

Οι δύο άντρες, είχαν μια –of the record- συζήτηση, ωστόσο τα μικρόφωνα των δημοσιογράφων ήταν ανοικτά κι έτσι χωρίς να το γνωρίζουν διέρρευσε μια προσωπική τους συζήτηση για την αντιπυραυλική άμυνα των Η.Π.Α. στην Ευρώπη.

Ο Ομπάμα είπε στον Μετβέντεφ πως μετά την μετεκλογική περίοδο στις Η.Π.Α., θα έχει μεγαλύτερη ευχέρεια

να χειριστεί «λεπτά θέματα», αναφερόμενος στην κατασκευή της αντιπυραυλικής ασπίδας. πρόεδρος Μεντβέντεφ, που παραδίδει καθήκοντα την 7η Μαΐου, υποσχέθηκε μάλιστα στον αμερικανό ομόλογό του Ομπάμα να διαβιβάσει αυτό το μήνυμά του, για περισσότερη ευχέρεια χειρισμών στο χρονικό διάστημα μετά την 6η Νοεμβρίου, γυρίζοντας στη Μόσχα στον εκλεγμένο Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο διάλογος καταγράφηκε λίγο πριν την έναρξη της διεθνούς διάσκεψης της Σεούλ για τα πυρηνικά. Είναι πιθανόν, μάλιστα, ότι οι δύο ηγέτες δεν είχαν καν τη βεβαιότητα, ότι η συνομιλία τους θα καταγραφόταν από τα δημοσιογραφικά μικρόφωνα, που οι εκπρόσωποι του Τύπου είχαν αφήσει στην αίθουσα, όπου έγινε η συνάντησή τους, από κοινού πάντως με μια τηλεοπτική κάμερα σε λειτουργία, για λογαριασμό πολλών αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων.

«Είναι η τελευταία μου εκλογική διαδικασία αυτή. Μετεκλογικά, θα έχω περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μου», φέρεται να λέει ο πρόεδρος Ομπάμα τον συνομιλητή του, ο οποίος απαντά: «Θα το μεταβιβάσω στη Μόσχα».

Keywords
Τυχαία Θέματα