Κρήτη: Ένοχοι οι τέσσερις για τη ληστεία σε βάρος της χρηματαποστολής

Συνεχίζεται, σήμερα, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η δίκη για τη ληστεία σε βάρος οχήματος χρηματαποστολής, που σημειώθηκε το Σεπτέμβριο του 2011, στην περιοχή της Ούλωφ Πάλμε, στο Ηράκλειο, με λεία 1 εκατομ. 60 χιλιάδες ευρώ.

Η εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων για την πράξη της ληστείας, την κλοπή των οχημάτων και την κατοχή όπλων και πυρομαχικών, ενώ πρότεινε την αθώωσή τους για την πράξη της εγκληματικής οργάνωσης. Η δίκη συνεχίστηκε με τις αγορεύσεις των συνηγόρων, ενώ κατόπιν

διακοπής, το Δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή των τεσσάρων για τις βασικές κατηγορίες της ληστείας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του για τον ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ, τον ιδιοκτήτη ψητοπωλείου και τον κτηνοτρόφο και την κατηγορία της άμεσης συνέργειας για τον οδηγό ταξί.

Οι τρεις πρώτοι κρίθηκαν ένοχοι, επίσης για την κλοπή των δύο αυτοκινήτων, κατηγορία για την οποία αθωώθηκε ο ταξιτζής, ενώ όλοι κρίθηκαν αθώοι για την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Έννοχοι κρίθηκαν και οι τέσσερις για τις κατηγορίες περί οπλοφορίας και παράνομης κατοχής κροτίδων και πυρομαχικών.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να αναγνωριστούν στους κατηγορούμενους τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά τη σύλληψη και την προφυλάκισή τους, ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αυτό.

Λίγο πριν τις 13.00 η εισαγγελέας έδρας πρότεινε ποινή φυλάκισης 16 ετών για καθένα από τους 3 πρώτους για τη ληστεία, 8 χρόνια στον ταξιτζή για την άμεση συνέργεια, 2 χρόνια για τις κλοπές των οχημάτων και για τις υπόλοιπες κατηγορίες, 1 έτος για κάθε πράξη, καθώς και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ.

Το Δικαστήριο έχει αποσυρθεί για να αποφασίσει επί της ποινής.

Πηγή: cretalive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα