Κουβάρι η διαθεσιμότητα

Διπλή εμπλοκή στους σχεδιασμούς για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις την ώρα που η κυβέρνηση τρέχει να προλάβει τον πιεστικό χρόνο των δεσμεύσεων προς την τρόικα.

Ενώ τα αιτήματα του ηγετικού επιτελείου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν παγώσει από τους εκπροσώπους των δανειστών ως την επάνοδό τους στη χώρα μετά τα μέσα Οκτωβρίου, οι εκκρεμότητες για το πρώτο κύμα των 12.5000 «διαθεσίμων» δεν αφορά μόνο τους 1.349

διοικητικούς υπαλλήλους οκτώ ΑΕΙ αλλά και το δικαστικό μέτωπο των προσωρινών διαταγών κατά της διαθεσιμότητας δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδα ξεπερνούν τους 150 οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν κερδίσει την αναστολή εκτελέσεως αποφάσεων για την ένταξή τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ενώ εκατοντάδες άλλοι προχωρούν σε ομαδικές αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δηλώνει ότι δεν ανατρέπει τους σχεδιασμούς του επισημαίνοντας ότι «εντάσσονται κανονικά στο πρόγραμμα της κινητικότητας». Στις περιπτώσεις αυτές όμως κινητικότητα σημαίνει δυνατότητα μετακίνησης και μετάταξης και όχι ένταξη στη λίστα διαθεσιμότητας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα την εκτέλεση της διαθεσιμότητας φρέναρα πρόσφατα μερ προσωρινές διαταγές διοικητικών δικαστηρίων εκπαιδευτικοί , ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται προσφυγές δημοτικών αστυνομιών. Όσοι υπάλληλοι το πέτυχαν αυτό θα λαμβάνουν ολόκληρο ,μισθό και ότι το 75%, όπως συμβαίνει με τους «διαθέσιμους».

Διαβάστε επίσης:

«Για όσους φλερτάρουν με τη Χρυσή Αυγή, η πόρτα εξόδου είναι ανοιχτή»

Keywords
Τυχαία Θέματα