Κουτρουμάνης: Προστατεύσαμε 300.000 θέσεις απασχόλησης

Καθοριστικής σημασίας χαρακτήρισε ο υπουργός Εργασίας την πολιτική αλληλεγγύη των κρατών-μελών της ευρωζώνης, τόσο για την υπέρβαση της ελληνικής κρίσης χρέους όσο και για το μέλλον του κοινού μας νομίσματος.

Ο Γιώργος Κουτρουμάνης, στην παρέμβασή του στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου του ευρωπαϊκού Συμβουλίου Απασχόλησης (EPSCO), που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, αναφέρθηκε στο «Ελληνικό Πρόγραμμα Μεταρρύθμισης», τονίζοντας πως η Ελλάδα

μείωσε το δημοσιονομικό έλλειμμα, από 15,7% του ΑΕΠ το 2009, στο 10,6% το 2010.

«Μειώσαμε δραστικά το μη μισθολογικό κόστος, επιδοτώντας τις ασφαλιστικές εισφορές, με σκοπό να προστατεύσουμε την υφιστάμενη παραγωγική απασχόληση καθώς και να τονώσουμε τη ζήτηση εργασίας. Με βάση τα πρώτα απολογιστικά στοιχεία, τα εν λόγω προγράμματα συνέβαλαν στην προστασία περίπου 300.000 θέσεων απασχόλησης και στην επαγγελματική ένταξη 80.000 ανέργων», υπογράμμισε ο υπουργός.

«Δρομολογήσαμε ειδικά προγράμματα Κοινωνικής Εργασίας για την απασχόληση, εντός του 2011, 57.500 ανέργων εφαρμόζουμε ολοκληρωμένα προγράμματα, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και του τοπικούς κοινωνικούς εταίρους, για την ενδυνάμωση των τοπικών πρωτοβουλιών ανάπτυξης και απασχόλησης.

Οι δράσεις αυτές θα συμβάλουν, εντός του 2011, και μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2012, στη δημιουργία 40.000 θέσεων απασχόλησης.

«Η οικονομική ύφεση και η δραματική αύξηση της ανεργίας υποσκάπτει τα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής και ευρύτατες ομάδες του πληθυσμού αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τις πρωτοβουλίες μας», επεσήμανε ο κ. Κουτρουμάνης και τόνισςε την ανάγκη συντονισμού των δράσεων για την επιτυχία των κοινών στόχων.

Ο υπουργός Εργασίας κατέληξε λέγοντας ότι «η δημοσιονομική πειθαρχία θα πρέπει να συνδυασθεί με νέες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες που θα ανοίξουν, σταδιακώς, το δρόμο για την οικονομική ανάκαμψη και την πρόσβαση όλων στην παραγωγική απασχόληση».

Keywords
Τυχαία Θέματα