Κουρουμπλής: «Ελβετία του Νότου» η Ελλάδα στην αξιοποίηση γενοσήμων

«Ελβετία του Νότου», όσον αφορά στην αξιοποίηση γενοσήμων φαρμάκων, οραματίζεται την Ελλάδα την επομένη των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας με…

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος βουλευτής Β' Αθηνών, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής,

μιλώντας στο ONMED μόλις τέσσερις ημέρες πριν από την καθοριστική εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου.

Ο συνομιλητής μας είναι Δρ. Κοινωνικών Επιστημών και Δικηγόρος, την τριετία 1993-1996 διετέλεσε γενικός γραμματέας Πρόνοιας στο υπουργείο Υγείας, ενώ σε ηλικία 10 ετών (1961) έχασε την όρασή του από έκρηξη γερμανικής χειροβομβίδας, απομεινάρι του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, είναι σφόδρα πιθανό να γίνει ο επόμενος υπουργός Υγείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον εκλεγεί κυβέρνηση, αναφέρει ο κ. Κουρουμπλής, θα ακολουθήσει μια άλλη φαρμακευτική πολιτική, η οποία θα βασίζεται στην τόνωση της εγχώριας παραγωγής, των γενοσήμων και στο ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο έχει πληγεί δραματικά στα χρόνια του Μνημονίου.

Έχουμε άξιο επιστημονικό προσωπικό -αναφέρει- το οποίο όμως πλήρωσε με τη μετανάστευση, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι φτωχή σήμερα. Και η φτώχεια σε μια χώρα κρίνεται από την έλλειψη στελεχών και άξιου ανθρώπινου δυναμικού. Αυτό που έχει συμβεί, σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, είναι μία σύγχρονη γενοκτονία.

Θα στηρίξουμε την εγχώρια παραγωγή, επαναλαμβάνει ο συνομιλητής μας, προσθέτοντας ότι rebate μπορεί να επιβληθεί, αλλά δεν θα μεταβληθούν οι τιμές.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε τη συνέντευξη στο Onmed.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα