Κοσμοσυρροή στις γιορτές του Δήμου Πειραιά

Mε μεγάλη επιτυχία ο Δήμαρχος Πειραιά Κ. Βασίλης Μιχολιάκος κήρυξε την έναρξη στις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου.


Την Παρασκευή το βράδυ, η αθρόα προσέλευση του κόσμου φανέρωσε την ανταπόκριση στο κάλεσμα του Δημάρχου Πειραιά στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Πλατεία Κοραή που αναμένεται να κορυφωθούν την επόμενη εβδομάδα και να ολοκληρωθούν στις 8 Ιανουαρίου,

οι οποίες να σημειωθεί πως ήταν μηδενικού κόστους και περιελάμβαναν τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου καραβιού, συμβόλου της ελληνικής ναυτοσύνης, καθώς και του ανακαινισμένου Δημοτικού Θεάτρου, πολιτιστικού συμβόλου της πόλης .

Ο κ. Μιχαλολιάκος κατά τόνισε πως οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, για πρώτη φορά αγκάλιασαν όλες τις γειτονιές του Πειραιά, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Καλωσορίζουμε σήμερα το καράβι μας. Δεν είναι μεγάλο , δεν είναι η ναυαρχίδα μας. Θα αποκτήσουμε και τη ναυαρχίδα μας, χρόνο με το χρόνο. Είναι όμως το σύμβολο της ναυτοσύνης και του Πειραιά μας. Είναι το καράβι της ελπίδας, της ανανέωσης, της αγάπης και της αλληλεγγύης. Γιατί όλους εμάς μας ενώνει η αγάπη και η αλληλεγγύη. Όλους εμάς μας ενώνει η αγάπη για τον Πειραιά μας, που αποφασίσαμε να τον αναγεννήσουμε.»

Ο Δήμαρχος Πειραιά με τη δήλωση του αυτή θέλησε να στείλει ένα πολύ αποφασιστικό μήνυμα « θέλουμε, όλοι εμείς στον Πειραιά, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά. Γιατί Πειραιάς και Ελλάδα σημαίνει θάλασσα και Ναυτιλία.» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Έργα – σταθμοί για το Δήμο Πειραιά

Ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε ακόμη στα καίριας σημασίας έργα τα οποία πραγματοποιήθηκαν κατά τη θητεία του και έχουν αναδιαμορφώσει πλήρως τον Πειραιά, τονίζοντας πως « ο Πειραιάς αλλάζει κάθε μέρα, σε κάθε γωνιά . Δεν αλλάζει μόνο γιατί πετύχαμε, μαζί με τους εργαζόμενους, την καλύτερη καθαριότητα, ή βελτιώσαμε το πράσινο, ή βελτιώσαμε την εικόνα της πόλης, γιατί σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο νικήσαμε το παραεμπόριο , αλλάζει προπαντός σε συμπεριφορές και νοοτροπίες. Αλλάζει, γιατί εδώ στον Πειραιά νικήσαμε την ηττοπάθεια και την μοιρολατρία».

Ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς έστειλε ακόμη στους συμπολίτες του λέγοντας «Εμείς εδώ στον Πειραιά κρατάμε ψηλά τη σημαία: τη σημαία της ανθρωπιάς, τη σημαία της αλληλεγγύης, τη σημαία του εθελοντισμού. Εδώ στον Πειραιά δεν θα υπάρχει ούτε ένας συνάνθρωπος μας, ανεξαρτήτως χρώματος θρησκεύματος, ή οποιασδήποτε άλλης διαφορετικότητας, που δεν θα έχει ένα πιάτο φαΐ, ένα καθαρό κρεβάτι, γιατρό και φάρμακα. Τα προσφέρει η ανθρωπιά των Πειραιωτών. Καλέσαμε τους φτωχούς να ενισχύσουν από το υστέρημα τους φτωχότερους. Και θέλουμε να ελπίζουμε ότι όλοι μαζί οι φτωχοί θα παρασύρουμε και τους πλουσιότερους να ενισχύσουν αυτή την κοινωνία της συνοχής και της αλληλεγγύης.»

Καθοριστική η συμβολή των εθελοντών

Φυσικά ο κ. Μιχαλολιάκος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εθελοντές κάθε ηλικίας που στήριξαν τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης του δήμου δηλώνοντας «Σε όλους του

Keywords
Τυχαία Θέματα