Κοπή βασιλόπιτας και ομιλία Β. Μιχαλολιάκου

19:28 1/1/2012 - Πηγή: NewsBomb

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, έκοψε τη βασιλόπιτα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλειος Μιχαλολιάκος,

ευχήθηκε το 2012 να είναι μια χρονιά δημιουργική, με ατομική και οικογενειακή υγεία στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, στους παρευρισκομένους και σε όλο τον Πειραϊκό λαό.

Αναφερόμενος στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς, τόνισε: «Είναι ευλογία Θεού να έχει ο Πειραιάς Μητροπολίτη εσάς, έναν κληρικό με ισχυρό ηθικό και πνευματικό εκτόπισμα.»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ευχήθηκε στο Δήμαρχο για την ονομαστική του εορτή και σε όλους υγεία, χαρά και δύναμη καθώς και υπέρβαση των πολλών προβλημάτων.

Ευχηθείτε όλοι και προσευχηθείτε να έχουμε επίγνωση και της ποιότητας που ο Θεός μας έχει χαρίσει, αλλά και των ευθυνών μας για τις διάδοχες γενιές.

Αυτή η πατρίδα, πατρίδα ποτισμένη με αίμα και αγώνες έχει ένα ιερό χρέος να μεταλαμπαδεύσει τη λεβεντιά και τη ρωμιοσύνη στην αιωνιότητα, είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Επίσης, στον κκ Σεραφείμ, έπεσε το τυχερό φλουρί της Βασιλόπιττας και ο κ. Μιχαλολιάκος του προσέφερε μία εικόνα του Αγίου Βασιλείου.

Ο κ. Μιχαλολιάκος, προσφωνώντας τον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, σημείωσε:

« Κύριε Υπουργέ αισθάνομαι την ανάγκη προσφωνώντας σας, όχι λόγω της φιλίας αλλά λόγω της θεσμικής σας παρουσίας, να κατακρίνω διαχρονικά την πολιτική ηγεσία του τόπου που υποβαθμίζει το πολιτικό προσωπικό του Πειραιά. Υποβαθμίζοντας έτσι τον Πειραιά συνολικά. Αποκλείεται κατά κανόνα το πολιτικό προσωπικό του Πειραιά από θέσεις κυβερνητικές.

Θέλω να ελπίζω ότι αυτό αποτελεί ένα παρελθόν και ότι στο μέλλον δεν θα το συναντήσουμε.

Θέλω να διαβεβαιώσω όλες και όλους ότι το πολιτικό προσωπικό του Πειραιά, δεν υπολείπεται του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Θα έλεγα ότι είναι πάνω από τον μέσο όρο της χώρας αλλά κινδυνεύω να χαρακτηρισθώ σοβινιστής, τοπικιστής.»

Ο Δήμαρχος Πειραιά, ζήτησε 50% κούρεμα του χρέους του Δήμου ενημερώνοντας τους παρευρισκομένους ότι ενώ επισκέπτεται υπουργούς και δίνουν τα χέρια για τη ρύθμιση του χρέους του Πειραιά, με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μετά δεν γίνεται τίποτα από ότι έχει συμφωνηθεί.

Ο κ. Μιχαλολιάκος ζήτησε την επανασύσταση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, τονίζοντας το ρόλο στο παγκόσμιο ναυτιλιακό γίγνεσθαι, που μπορεί να παίξει ο Πειραιάς.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Πειραιά στην ομιλία του, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Αγαπητοί φίλοι,

Σας εύχομαι πρώτα από όλα μια χρονιά που θα ξαναγεννηθεί η Ελπίδα, μια χρονιά που θα ξαναφέρει το χαμόγελο στις καρδιές σας, μια χρόνια με Υγεία για εσας και τις οικογένειές σας. Οι ευχές έχουν και αυτές το νόημά τους και τη σημασία τους. Γιατί πρέπει πρώτα από όλους εμείς οι ίδιοι να πιστέψουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα μπορούμε με την αγά

Keywords
Τυχαία Θέματα