Κοινωνική Συμφωνία: Ψευτοδίλημμα το «ευρώ ή δραχμή»

Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει μια δεύτερη χρεοκοπία της Ελλάδας, υποστήριξαν οι επικεφαλής της «Κοινωνικής Συμφωνίας», Λ. Κατσέλη και Χ. Καστανίδης.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στην Τεχνόπολη στο Γκάζι η πρόεδρος του κόμματος Λ. Κατσέλη και ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Χ. Καστανίδης, χαρακτήρισαν ψευτοδίλημμα το «ευρώ ή δραχμή».

Επίσης, υποστήριξαν ότι η νέα

δανειακή σύμβαση είναι επικίνδυνη για τον τόπο, ενώ το νέο μνημόνιο οδηγεί σε νέα μέτρα τον Ιούνιο, κάτι που η κυβέρνηση γνωρίζει.

Παρότι ευχήθηκαν «καλή επιτυχία» στο νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλο, επισήμαναν ότι είναι αναγκασμένος να εφαρμόσει το νέο μνημόνιο, το οποίο «δένει χειροπόδαρα τη χώρα».

Σύμφωνα με τους επικεφαλής της «Κοινωνικής Συμφωνίας», χρειάζεται ένα νέο πρόγραμμα που θα ακυρώνει τις αρνητικές συνέπειες του μνημονίου, ενώ οι ίδιοι εμφανίστηκαν ανοιχτοί σε συνεργασίες με άλλα κόμματα, στη βάση προγραμματικής συμφωνίας.

Επίσης, ζήτησαν άμεσα να διεξαχθούν εκλογές, ενώ άσκησαν σκληρή κριτική στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλο, τον οποίο και κατηγόρησαν ότι ούτε προέβλεψε το κλείσιμο των αγορών, αλλά ούτε και ενημέρωσε εγκαίρως τα κόμματα για την επικείμενη κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα