Κληρώνουν θέσεις εργασίας για ανέργους

Ο δήμαρχος της πόλης Αλαμέδα στην Ισπανία αποφάσισε να βάλει σε εφαρμογή ένα αξιοκρατικό σχέδιο για τη διάθεση θέσεων εργασίας με βασικό γνώμονα την τύχη. Σύμφωνα με το πλάνο του δήμαρχου Χουάν Λορέντζο Πινέρα, οι εργαζόμενοι του μήνα θα βγαίνουν μετά από κλήρωση.

Η πρωτοβουλία αυτή ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως το 34% του πληθυσμού των 5.600 πολιτών της αναζητά εργασία.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη», λέει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως «πολλές οικογένειες μένουν στο δρόμο, αφού δεν έχουν να πληρώσουν

για νοίκι, ενώ δεκάδες κόσμου έρχονται στο δημαρχείο ζητώντας για τροφή».

Η δημοτική αρχή προσφέρει κάθε μήνα δουλειά σε οκτώ γυναίκες, για εργασίες καθαρισμού των δημόσιων κτιρίων της. Οι γυναίκες αυτές θα κερδίσουν 650 ευρώ μηνιαίο μισθό για 4 ώρες καθημερινής εργασίας, στο δημαρχιακό μέγαρο, τη δημοτική βιβλιοθήκη, το δημοτικό γυμναστήριο και τα δημόσια σχολεία. Όσες γυναίκες θέλουν να συμμετάσχουν, έχουν δικαίωμα να βάλουν το όνομα τους στη κληρωτίδα, απ' όπου θα προκύψουν τα ονόματα των οκτώ τυχερών.

Οι άντρες της Αλαμέδα που δε μπορούν να συμμετάσχουν στην κλήρωση για τις οκτώ θέσεις εργασίας, έχουν μια παρόμοια ευκαιρία. Έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή για τις 3 θέσεις οδοκαθαριστή που προκύπτουν κάθε τρεις μήνες με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Να σημειωθεί πως περισσότεροι από 200 κάτοικοι της πόλης δήλωσαν συμμετοχή κατά την τελευταία κλήρωση, το προηγούμενο καλοκαίρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα