Κλίντον: Κούρσα χρηματοδότησης οι αμερικανικές εκλογές

17:08 7/5/2012 - Πηγή: NewsBomb

Η Χίλαρι Κλίντον δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για το Λευκό Οίκο, όμως ελπίζει να δει μια γυναίκα στο ανώτατο αξίωμα των ΗΠΑ, στη διάρκεια της ζωής της.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, μιλώντας από το δημαρχείο της Καλκούτας στην Ινδία, διέψευσε ότι σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2016,

όμως επεσήμανε ότι επιθυμεί να δει να σπάει «το γυάλινο ταβάνι» στο επίπεδο της προεδρίας.

«Ελπίζω ότι δεν είναι πολύ μακρύς ο δρόμος που απομένει. Πραγματικά θα ήθελα να το δω στη διάρκεια της ζωή μου», είπε η Αμερικανίδα υπουργός. «Πιστεύω ότι θα υπάρξουν εκλογές στις οποίες θα κερδίσει μια γυναίκα», προσέθεσε.

«Νιώθω ιδιαίτερα κολακευμένη, όμως πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα να αποσυρθώ από τη δράση», απάντησε η κ. Κλίντον, 64 ετών, στις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις των παρευρισκόμενων να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2016. Παράλληλα επεσήμανε ότι εμπλέκεται στην αμερικανική πολιτική στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και δύο δεκαετίες.

Η Αμερικανίδα υπουργός δήλωσε ότι στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα είναι δύσκολο να ανελιχθούν οι γυναίκες, ενώ πρόσθεσε ότι πολλά εξαρτώνται από τη χρηματοδότηση. «Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια κούρσα χρηματοδότησης και μια κούρσα ψήφων», είπε χαρακτηριστικά.

Η Κλίντον, υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις εκλογές του 2008, έχει δηλώσει ότι θα αποσυρθεί όταν ολοκληρωθεί η θητεία του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα το 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα