Κλιμακώνεται η προεκλογική εκστρατεία στην Βενεζουέλα

Κλιμακώνεται η προεκλογική εκστρατεία στην Βενεζουέλα και οι τόνοι ανεβαίνουν καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές, που θα αναδείξουν τον διάδοχο του Ούγκο Τσάβες.

Ο διάδοχος του εκλιπόντος ηγέτη, Νικολάς Μαδούρο, ποντάρει στην παρακαταθήκη που του άφησε του Ούγκο Τσάβες για να κερδίσει

τις εκλογές της Κυριακής.

"Αν στείλετε έναν αστό στο προεδρικό μέγαρο , θα σεβαστώ τη βούληση του λαού. Αλλά αν επιλέξετε το τέκνο του Τσάβες, έναν εργάτη του Προέδρου, τότε επίσης η βούληση του λαού θα πρέπει να γίνει σεβαστή" είπε εκτός των άλλων ο Μαδούρο σε μια από τις προεκλογικές εμφανίσεις του...

Ο Μαδούρο ανακοίνωσε ακόμα θα είναι στο πλευρό του και ο "θεός" της Αργεντινής, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Στο άλλο στρατόπεδο επικρατεί αισιοδοξία, παρά το ότι οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απόσταση δέκα ποσοστιαίων μονάδων, που χωρίζουν τον Ενρίκε Καπρίλες από την εξουσία.

"Είδα και τους ανώτατους αξιωματούχους να μιλούν για σχέδια αποσταθεροποίησης και μία υποτιθέμενη επίθεση. Σου λέω λοιπόν αδελφέ μου, (Μαδούρο) κάνε ότι θες και πες ότι θες. Την Κυριακή θα υπάρξουν εκατομμύρια νέες ψήφοι για έναν νέο Πρόεδρο" είπε από την πλευρά του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες.

Οι τελευταίες ετοιμασίες λαμβάνουν χώρα σε όλη την επικράτεια ενώ οι καταγγελίες για παρατυπίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

Με απόφαση της κυβέρνησης έκλεισαν τα σύνορα με Κολομβία και Βραζιλία καθώς "υπάρχουν πληροφορίες για εκτέλεση σχεδίου πρόκλησης αναταραχής".

Keywords
Τυχαία Θέματα