Κλεγκ: «Οικονομική αυτοκτονία» μία έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ

Ενδεχόμενη έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν «οικονομική αυτοκτονία», πρόκειται να υπογραμμίσει την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης και επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Νικ Κλεγκ, απευθυνόμενος σε επιχειρηματικούς ηγέτες, και να προειδοποιήσει ότι οι φιλοευρωπαίοι «αφυπνίζονται υπερβολικά αργά μπροστά στον κίνδυνο που παραμονεύει».


Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει υποσχεθεί ότι, εάν επανεκλεγεί, θα διεξαγάγει ως το 2017 ένα δημοψήφισμα

για τη βρετανική συμμετοχή στην ΕΕ. Οι ευρωσκεπτικιστές του Συντηρητικού Κόμματός πιέζουν τον κ. Κάμερον να επισπεύσει το συγκεκριμένο δημοψήφισμα.

«Η ημέρα που τρέμω -η ημέρα που ελπίζω να μην έρθει ποτέ- είναι εκείνη που θα είναι πια πάρα πολύ αργά: η Βρετανία θα έχει εσφαλμένα ολισθήσει έξω από την ΕΕ και θα κοιτάζουμε το σήμερα λέγοντας ότι θα έπρεπε να είχαμε κάνει περισσότερα», πρόκειται να δηλώσει ο κ. Κλεγκ σε ομιλία του στην έδρα της ελβετικής εταιρείας τεχνολογίας Buhler Group στο Λονδίνο, σύμφωνα με το σχέδιο ομιλίας του, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο αρχηγός των φιλοευρωπαίων Φιλελεύθερων Δημοκρατών απηύθυνε επιστολές σε περίπου 100 επικεφαλής επιχειρήσεων, φιλανθρωπικών οργανώσεων και εμπορικών ομίλων καλώντας τους «να συμμετάσχουν σε ένα συνασπισμό για το εθνικό συμφέρον, υψώνοντας το ανάστημά τους υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα