Κίνα: Δεκάδες νεκροί από το σεισμό των 6,6 Ρίχτερ

Τουλάχιστον 56 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 600 τραυματίστηκαν από το σεισμό των 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στη νοτιοδυτική επαρχία του Σιτσουάν στην Κίνα.


Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην πόλη Γιάαν, όχι μακριά από την περιοχή που είχαν χάσει τη ζωή τους από άλλο μεγάλο σεισμό 70.000 άνθρωποι το 2008. Το εστιακό βάθος ήταν μόλις 12 χλμ.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα,

δύο χιλιάδες στρατιώτες σπεύδουν προς την περιοχή για να συνδράμουν τα συνεργεία διάσωσης. Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV μετέδωσε πως στη Γιάαν επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο σε οχήματα αμέσου βοηθείας, μολονότι άρχισε να επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο της Τσενγκντού.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς εντοπίζονται στη Λουσχάν, όπου έχει διακοπεί η παροχή νερού και ηλεκτρικού. Εικόνες σε κινεζικές ιστοσελίδες παρουσιάζουν κατεστραμμένα κτήρια και ανθρώπους τυλιγμένους σε ματωμένες γάζες, να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινγκπίν και ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ ανακοίνωσαν πως θα πρέπει να καταβληθούν οι ύπατες προσπάθειες για να διασωθούν τα θύματα του σεισμού και να περιορισθεί κατά το ανθρωπίνως δυνατόν ο αριθμός των νεκρών. Όπως μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο Λι βρίσκεται καθ' οδόν προς τη Γιάαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα