Κέρκυρα: Αντιδράσεις για την επίσκεψη του Πατριάρχη

Τα πάνω κάτω έφερε στην Κέρκυρα η άφιξη του Οικουμενικού πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Αναστάτωση επικρατεί σε γονείς και καθηγητές -για…

Οι καταγγελίες των καθηγητών για υπερβάλλοντα ζήλο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης «ήρθαν κι έδεσαν» με τις δαπάνες που φέρεται να είναι υπερβολικές για τις δεξιώσεις και τις υποδοχές.

Οι καθηγητές της Κέρκυρας εξέδωσαν ανακοίνωση- καταγγελία για τον Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης,

επειδή ζητά από τους μαθητές να παραταχθούν σε πομπή για την υποδοχή του Πατριάρχη, κρατώντας σημαίες στα χέρια. Στην ανακοίνωση μάλιστα επισυνάπτεται σχεδιάγραμμα με σχολαστική ακρίβεια των θέσεων.

«Έχουμε να δούμε τέτοιες ενέργειες από την εποχή της υποδοχής του Παττακού στα Μουράγια», λένε χαρακτηριστικά.

Η ΕΛΜΕ στην ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι: "Πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια, που όμοιές της μπορούμε να βρούμε μονάχα στη σκοταδιστική περίοδο των πρώτων μετεμφυλιακών χρόνων (τελετές απονομής βιβλιαρίων απόρων κορασίδων από τη Φρειδερίκη), στη δεκαετία του 1960 (υποδοχή μελών της βασιλικής οικογένειας στο αεροδρόμιο και κατάρρευση του πύργου ελέγχου με ανθρώπινα θύματα) και στην περίοδο της χούντας (υποδοχή του Παττακού με παράταξη των μαθητών στα Μουράγια".

Με τον τίτλο «μου ξανάρχονται ένα-ένα χρόνια δοξασμένα», το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη ενέργεια του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης τονίζει ότι: «Είναι αδιανόητο, ιδιαίτερα στη χώρα μας με τις οδυνηρές εμπειρίες του παρελθόντος, να οργανώνονται διατεταγμένες ''φιέστες'' με τη συμμετοχή ανήλικων παιδιών».

Αντιδράσεις υπήρξαν και για τα έξοδα της επίσκεψης αφού για να τιμηθεί ο Πατριάρχης από τα ταμεία της Αυτοδιοίκησης η Περιφέρεια διέθεσε 5.000 ευρώ για παροχή γευμάτων για την έλευση του Πατριάρχη και ο Δήμος 10.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα