Κερδισμένοι - χαμένοι στο ΠΑΣΟΚ με τη συμπόρευση Βενιζέλου - Λοβέρδου

20:39 1/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Ο μυστικός δείπνος στο σπίτι γυναίκας βουλευτή στο Κολωνάκι, η νέα ηγετική ομάδα, η επιστροφή Σκανδαλίδη και ο αιφνιδιασμός των παπανδρεϊκών.

Το νέο σκηνικό στο ΠΑΣΟΚ, έτσι όπως διαμορφώθηκε με τη συμφωνία ΒενιζέλουΛοβέρδου, δημιουργεί συσπειρώσεις, αντισυσπειρώσεις αλλά και ευρύτερες

ανακατατάξεις.

Η προετοιμασία του εδάφους για τη σύμπλευση των διεκδικητών της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, που επιβεβαιώνεται και στις τελευταίες έρευνες, επιτάχυνε τις εξελίξεις.

Ο κ. Α. Λοβέρδος προβληματίστηκε σοβαρά από το ενδεχόμενο να μετατραπεί η αναμέτρηση για την ηγεσία σε μία τριχοτόμηση ενός ήδη βαριά τραυματισμένου κόμματος. Επιπλέον γνωρίζει ότι ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ελάχιστο χρόνο μπροστά του προκειμένου να ανατάξει το κόμμα και να το οδηγήσει στις βουλευτικές εκλογές.

Από την πλευρά του ο κ. Ευ. Βενιζέλος θεωρεί εαυτόν ως τη φυσική λύση διαδοχής, διαθέτει μία συμπαγή δύναμη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και έχει φέρει κοντά του παράγοντες και στελέχη που το 2007 είχαν στηρίξει τον κ. Παπανδρέου. Εμφανιζόταν αποφασισμένος να διεκδικήσει ως το τέλος αυτό που έχασε το Νοέμβριο του 2007.

Στο σπίτι της Ελένης Κούρκουλα

Πριν από μία εβδομάδα στο σπίτι της πρώην βουλευτού κ. Ε. Κούρκουλα υπήρξε η πρώτη καθοριστική συνάντηση των δύο ανδρών που άλλωστε ήταν στο ίδιο στρατόπεδο και στις εσωκομματικές εκλογές του 2007 όταν ο Α. Λοβέρδος είχε χαρακτηριστεί ως η αιχμή του δόρατος της υποψηφιότητας Βενιζέλου. Σε μία κατ΄ιδίαν συζήτηση που είχαν στο σπίτι της κ. Κούρκουλα στο Κολωνάκι, μπήκαν οι βάσεις της συνεργασίας τους.

Το καλό κλίμα επισφραγίστηκε με το δείπνο που ακολούθησε ενώ οι λεπτομέρειες και τα «τεχνικά» ζητήματα συζητήθηκαν στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν σε καθημερινή βάση από εκείνη τη μέρα.

Ρόλο διαμεσολαβητή έπαιξε ο κ. Κ. Σκανδαλίδης που συζήτησε και με τις δύο πλευρές, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση εργάστηκαν και οι νέοι βουλευτές όπως ο Μ.Κατρίνης, Κ. Καρτάλης, Ο. Κωνσταντινόπουλος κ.α.

Τους ένωσε και η εικόνα αβεβαιότητας για τις πραγματικές προθέσεις του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Έμπειρος πολιτικός είχε επισημάνει ότι στη διάρκεια της περιόδου μέχρι της εσωκομματικές εκλογές θα υπήρχε αμοιβαία φθορά των υποψηφίων αρχηγών που πιθανόν θα μπορούσε να την εκμεταλλευτεί ο κ. Παπανδρέου.

Χωρίς εμπιστοσύνη

Ο κ. Ευ. Βενιζέλος δεν εμπιστεύεται τον κ. Παπανδρέου ούτε και αποδέχθηκε ποτέ διαβεβαιώσεις και προτάσεις που του μεταφέρονταν από το Παπανδρεϊκό στρατόπεδο. Είναι χαρακτηριστική και η δυσπιστία με την οποία αντιμετώπισε την διαμεσολαβητή προσπάθειά του κ. Δημήτρη Ρέππα και την πρόταση που του μετέφερε για τη δυαρχία.

Ο Ε. Βενιζέλος και ο Α. Λοβέρδος συμφώνησαν ότι η διαδικασία προς τις εσωκομματικές εκλογές θα προκαλούσε φθορά σε όλους, εκτός από έναν τον κ. Παπανδρέου.

Έτσι οδηγηθήκαμε στη χθεσινή συμφωνία των δύο ανδρών και στη στήριξη του Υπουργείου Οικονομικών από τον κ. Λοβέρδο. Είναι σαφές ότι υπάρχει ανατροπή του σκηνικού και

Keywords
Τυχαία Θέματα